Press "Enter" to skip to content

Brigitte Bardot: Sublimul feminității franceze

Faimoasa actriță franceză Brigitte Bardot a fost cunoscută cel mai mult pentru stilul ei vestimentar. Brigitte era văzută ca o muză și o inspirație pentru tinerele fete în vremea anilor ‘50 și ‘60. Pe lângă stilul ei clasic francez, aceasta a fost admirată foarte mult pentru modul în care își alegea hainele potrivite care să îi îmbrățișeze formele corpului și pentru riscurile pe care și le asuma cu alegerile ei vestimentare.

„Brigitte Bardot a fost printre cele mai importante figuri care au definit moda franțuzească.”

Brigitte știa cum să-și construiască o ținută casual dar totuși chic cu piese feminine fără prea mult efort, iar acesta era principalul motiv pentru care toată lumea îi admira stilul. Actrița asorta piese clasice precum blugi, pantaloni evazați, tricouri simple, fustele și rochii scurte și le accesoriza cu genți și ghete înalte sau sandale cu toc scurt pentru a le da o notă extravagantă și modernă.

„Un lucru remarcabil care trebuie știut despre Brigitte Bardot este că nu ținea cont de normele sau regulile modei aplicate femeilor.”

Indiferent de cât de chic arătau ținutele ei simple, când Brigitte avea nevoie de o ținută formală și elegantă știa cum să o facă mai mult decât bine, o făcea excelent. Fie că avea o premieră de film sau un eveniment formal, aceasta întorcea capete de fiecare dată când intra în încăpere.

Brigitte era o emblemă a senzualității admirată de multe femei. Ținutele sale au fost mereu simple și clasice, alcătuite din rochii din materiale de calitate, care îi complimentau corpul perfect. Brigitte își accesoriza ținutele cu bijuterii astfel încât să iasă în evidență, dar să nu distragă prea mult atenția de la rochie.

Un lucru remarcabil care trebuie știut despre Brigitte Bardot este că nu ținea cont de normele sau regulile modei aplicate femeilor. La evenimentul de la Elysee Palace în 1967, ea a fost singura femeie care a venit îmbrăcată în pantaloni și sacou. Actul lui Brigitte a fost revoluționar și a încurajat femeile să nu bage de seama standardele impuse.

Brigitte Bardot a fost așadar printre cele mai importante figuri care au definit moda franțuzească.

sursă foto: Pinterest

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2023 Jurnalul de sâmbătă