Press "Enter" to skip to content

Despre

Jurnalul de sâmbătă este o publicație online bilunară, care a luat naștere în 2020 și care caută să promoveze pasiuni. Revista se adresează tuturor celor aflați în căutarea unei lecturi ușoare ca o zi de weekend…

Jurnalul de sambata - Diana Simulescu

Diana Simulescu
fondator & redactor-șef

„Pasiunea pentru scris este acel lucru care m-a ajutat, însoțit și călăuzit în fiecare moment din viață. Am scris de bucurie, am scris de tristețe și am scris cu și despre nostalgie. În prezent conturez acest proiect care își propune să facă auzite cât mai multe voci, printre care se numără și vocea mea.”

Diana are studii de licență și de masterat în cadrul Facultății de Limbi Străine a Universității din București. Momentan activează în domeniul educației, unde își dorește să aducă o schimbare în bine, și gestionează Jurnalul de sâmbătă în timpul liber, proiect căruia i-a dat naștere dintr-o veche iubire pentru domeniul publicisticii.

Jurnalul de sambata - Iuliana Dichis

Iuliana Dichis
editor coordonator

„Sunt Calea Victoriei ascunsă-ntr-o femeie cu suflet albastru. Sunt o romantică incurabilă și-mi place să cred că-n altă viață am fost doamna T. a domnului Camil. Sunt făcută de mâinile lui Dumnezeu din iubire, neant, rugă, vertij, poezie și efemer. Uneori sunt plină de minuni, alteori plină de neliniști. Iar sufletul meu e un caleidoscop guvernat de poezie. Sunt Descîntoteca lui Sorescu și amanta Bucureștiului.”

Iuliana e o umanistă convinsă, pasionată de vintage și străbătut talciocuri, iubește lectura, cochetează cu arta, laitmotiv în viață îi e nostalgia, se descrie ca fiind o deseută și-o boemă cu ambiții firești. Din culise ni se spune că visează să aibă o emisiune la radio.

Jurnalul de sambata - editor coordonator

Iustina Cârjă
editor coordonator

„Scrisul înseamnă camera ascunsă unde intru fără să bat la ușă, pentru că mă așteaptă de fiecare dată când sufletul mi-e plin de fericire, tristețe sau frici. Este terapia care mă lasă să vorbesc în tăcere și îmi oferă puterea de a-mi lăsa nostalgiile să prindă viață, chiar și când simt că nu pot fi înțelese.”

Iustina a terminat Facultatea de Litere din București (licențiată în Studii Culturale) și un masterat în Publicitate la SNSPA. În prezent lucrează în content marketing și visează ca într-o zi să aibă puterea de a-i învăța pe copii ce înseamnă magia artei și a scrisului în dezvoltarea armonioasă a fiecărui individ.

Jurnalul de sambata - Sabina Dan

Sabina Dan
editor (seriile #modacainfilme și #artaromaneascaexista)

„Aș spune despre mine că sunt un haos organizat. Sunt profesor în învățământul preșcolar, creator de conținut, social media adviser și consilier vestimentar. Moda este prima mea iubire și așa a luat naștere #modacainfilme, topic care a început pe contul meu de Instagram și a migrat aici, pe Jurnalul de sâmbătă.”

Sabina a terminat Facultatea de Studii Culturale a Universității din București, Masteratul de Etnologie, Antropologie și Folclor, cursul The complete stylist cu Maurice Munteanu și Fashion as Design by MOMA.

Jurnalul de sambata - Izabella Lukacs

Izabella Lukacs
editor de specialitate; editor vizual

„Sunt în plin proces de cunoaștere, descoperire și devenire. Sunt un amalgam de sentimente, oameni, credințe, trăiri, transformări, anotimpuri și nuanțe. Îmi place să mă las transpusă în arte, în povești, în suflete, în viețile personajelor. Simt că azi sunt (cu) ceva mai mult decât am fost ieri.”

Izabella a terminat Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și un master în marketing, iar în prezent este freelancer și lucrează ca marketing specialist la Școala SPOR. Simte că munca ei are sens, este semnificativă și valoroasă pentru oameni.

Jurnalul de sambata - Alexandra Avram

Alexandra Avram
editor de specialitate

„Mă consider ca fiind o fire creativă și ambițioasă. Nu mă las niciodată până când nu obțin ce vreau și nu las pe nimeni să mă descurajeze. Arta și scrisul au fost pasiunile mele de când eram mic copil și m-au făcut iubitoarea de frumos care sunt astăzi. Au fost, poate, cei mai importanți factori în drumul meu spre autocunoaștere.”

Alexandra este încă elevă la liceu și își dorește sa continuie în viitor cu studii în domeniul literaturii și să înceapă o carieră în jurnalism.

Monica Gabor

Monica Gabor
editor

„Îmi plac emoțiile, vulnerabilitățile și amintirile. Sunt nostalgică și n-am leac. Iubesc muzica, ador să caut povești noi și să citesc cărți bune. Las arta să pună stăpânire pe mine destul de des. Mă topesc când văd lucruri vintage și visez să cotrobăi prin multe case vechi.”


Monica a terminat Facultatea de Sociologie și Comunicare din Brașov, în prezent lucrează în domeniul muzical și are un blog unde așterne trăiri atunci când simte.

Jurnalul de sambata - Maria Poelincă

Maria Poelincă
editor

„Drumul pe care îl parcurg în mod perpetuu cuprinde patru pași: actul descoperirii, actul iubirii, actul însușirii și, cel mai important, actul transmiterii, iar găsirea unui punct comun între scris și modă și înclinația spre vulnerabilitate mi-au fost ghid, oferindu-mi prilejul de a comunica cu cei din jur lipsită de orice reticență.”

Maria studiază în prezent la Facultatea de Litere și este pasionată de modă (pasiune moștenită de la generația anterioară), jurnalism și filozofie.

Bianca Bordoș

Bianca Bordoș
editor

„Sunt tipa dezorientată care se urcă în tramvai și alege conștient să nu meargă niciunde. Îmi place poezia, desertul, să enervez un procent adorabil de oameni și să scriu încontinuu. Ocazional, când nu mă plimb cu tramvaiul 9 și nu complotez împotriva societății, sunt o fiică sensibilă cu o încăpățânare impresionantă. Scrisul este pentru mine atât o ambiție, cât și o moștenire.”

Bianca este elevă la liceu în Timișoara, creatoarea proiectului Venus Vendetta pe Instagram, cititoare de thrillere și de poezie. Se pot adăuga: călătoare cu tramvaiul, iubitoare de desert, fire vulcanică și mai mereu ironică, îndrăgostită de paradox, arte și alegeri impulsive.

Jurnalul de sambata - Șerban Florescu

Șerban Florescu
editor

„Îmi place foarte tare să scriu, dar sunt înainte de toate un cititor pasionat și un ascultător pe măsură. Am multe hobby-uri, printre care se numără poezia contemporană, muzica în diverse forme, ciclismul, obiectele vechi, sporturile cu motor și trenurile. E foarte important să ne bucurăm de toate activitățile care ne aduc bucurie pentru că, în esență, sunt singurele lucruri pe care le păstrăm pentru totdeauna.”

Șerban a finalizat studiile de licență la Facultatea de Litere din cadrul Universității din București, specializarea Română-Franceză. În prezent urmează un master de Didactici ale disciplinelor filologice și își dorește să profeseze în această direcție.

Simona Dumitru

Simona Dumitru
fotograf

„Dacă ar fi să îmi descriu fotografiile în 3 cuvinte acelea ar fi spontaneitate, emoție și vulnerabilitate. Iubesc să îmi exprim sentimentele și trăirile prin poze sau să le surpind pe ale altora.”

Simona profesează în prezent în domeniul marketingului, iar principalele pasiuni sunt fotografia și muzica.

Mario Nistor
editor

„Îmi place să cred că am idei bune, cel puțin când vine vorba de scris. Îmi place să cred și că sunt bun la scris și sunt pasionat de profunzime. Îmi place să învăț și să descopăr. Și îmi place să cred că fac stand-up comedy.”

Mario a studiat în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine și este pasionat de artă și de muzică, pasiune care s-a concretizat într-o chitară. În prezent face stand-up comedy și poate fi văzut în show-uri online și în cluburile din țară.

Jurnalul de sambata - Ioana Florescu

Ioana Florescu
contribuitor

„Poezia e o formă de eliberare, prin care aleg să mă vindec și să fac ceva frumos din propriile dureri. E un apel la vulnerabilitate și un act de curaj. E nevoie de curaj să aduci emoția în fața oamenilor.”

Ioana are studii de licență și de masterat în cadrul SNSPA. Momentan își împarte timpul între publicitate și jurnalism, ca urmare a unui internship la Decât o Revistă (DoR). Pe lângă pasiunea pentru scris, explorează spațiul cultural și artistic bucureștean.

Florina Bogdan

Florina Bogdan
contribuitor

Să nu-ți fie frică să visezi un pic mai mult, draga mea este motto-ul care mi-a fost aliat în ultimii douăzeci de ani. În 2002 aveam să pun deoparte atât condeiul, cât și visul unui frumos traseu jurnalistic, pășind ulterior într-o lume a uniformelor cu epoleți. Și cum adevăratele pasiuni nu se sting niciodată, iată-mă scriind din nou.”

Florina este economist de profesie. De asemenea, este pasionată de lectura integratoare, de arte vizuale și a terminat un masterat în investigarea fraudelor.

Dragoș Frangulea

Dragoș Frangulea
contribuitor

„Toate zilele au o coloană sonoră a lor. Muzica mă ajută să evadez din realitate, mă alină când sunt descumpănit, îmi dă o voce când nu am una.”

Dragoș a terminat Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universității din București, studiază în prezent la Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan și este pasionat de muzică.

Vrei să faci parte din societatea nostalgicilor fără vindecare?
Scrie-ne un mail la adresa redactie@jurnaluldesambata.ro!

Copyright © 2022 Jurnalul de sâmbătă