Jurnalul de sâmbătă este o publicație online bilunară care a luat naștere în 2020 și care și-a propus încă de la începuturi să promoveze pasiunile și cultura. Revista se adresează tuturor celor aflați în căutarea unei lecturi ușoare ca o zi de weekend.
*

Diana Simulescu
fondator & redactor-șef
„Pasiunea pentru scris este acel lucru care m-a ajutat, însoțit și călăuzit în fiecare moment din viață. Am scris de bucurie, am scris de tristețe și am scris cu și despre nostalgie. În prezent conturez acest proiect care își propune să facă auzite cât mai multe voci, printre care se numără și vocea mea.”
Diana are studii de licență și de masterat în cadrul Facultății de Limbi Străine a Universității din București. Momentan activează în domeniul educației, unde își dorește să aducă o schimbare în bine și gestionează Jurnalul de sâmbătă în timpul liber, proiect căruia i-a dat naștere dintr-o veche iubire pentru domeniul publicisticii.

Iuliana Dichis
editor coordonator
„Sunt Calea Victoriei ascunsă-ntr-o femeie cu suflet albastru. Sunt o romantică incurabilă și-mi place să cred că-n altă viață am fost doamna T. a domnului Camil. Sunt făcută de mâinile lui Dumnezeu din iubire, neant, rugă, vertij, poezie și efemer. Uneori sunt plină de minuni, alteori plină de neliniști. Iar sufletul meu e un caleidoscop guvernat de poezie. Sunt Descîntoteca lui Sorescu și amanta Bucureștiului.”
Iuliana e o umanistă convinsă, pasionată de vintage și străbătut talciocuri, iubește lectura, cochetează cu arta, laitmotiv în viață îi e nostalgia, se descrie ca fiind o deseută și-o boemă cu ambiții firești. Din culise ni se spune că visează să aibă o emisiune la radio.

Iustina Cârjă
editor coordonator
„Scrisul înseamnă camera ascunsă unde intru fără să bat la ușă, pentru că mă așteaptă de fiecare dată când sufletul mi-e plin de fericire, tristețe sau frici. Este terapia care mă lasă să vorbesc în tăcere și îmi oferă puterea de a-mi lăsa nostalgiile să prindă viață, chiar și când simt că nu pot fi înțelese.”
Iustina a terminat Facultatea de Litere din București (licențiată în Studii Culturale) și un masterat în Publicitate la SNSPA. În prezent lucrează în content marketing și visează ca într-o zi să aibă puterea de a-i învăța pe copii ce înseamnă magia artei și a scrisului în dezvoltarea armonioasă a fiecărui individ.

Luca Iordan
editor MODĂ ȘI STIL
„Un cognac fin pe fundul unui pahar pătrat, un film de Wes Anderson sau un vinyl cu Edith Piaf sunt câteva dintre elementele care mă descriu. Am scris piese de teatru și sunt pasionat de tot ce înseamnă arte performative pentru că, într-o notă similară, poate chiar superioară scrisului, ele te determină să te exprimi, să ieși în față și să te expui, să te joci, să lași loc ludicului pe care îl uităm uneori în febra de a exista idealist.”
Luca Iordan este elev la liceu în București și este pasionat de artele fine. Vizitează cu fidelitate Opera și Teatrul Național, căutând mereu îmbogățirea culturală.

Larisa Marin
editor NOSTALGII
„Prietenii spun că mă îmbrac ca o pariziancă veritabilă și că tare-i păcat că nu m-am născut la Paris. Ce-i drept, ador moda și cinematografia Franței de odinioară. Ador să călătoresc, să citesc biografii, să hoinăresc prin cafenele și anticariate ori să caut haine prin magazine second-hand. Cred cu ardoare că viața se măsoară în povești, în trăiri și în oameni, nu neapărat în timp.”
Larisa a finalizat studiile de licență la Facultatea de Litere din București și un program de masterat în Studii de Securitate. În prezent lucrează într-un anticariat, scrie și muncește la visul de a deveni o scriitoare faimoasă.

Alexandra Zamfirescu
editor NOSTALGII
„Sunt o persoană introvertită, însă ciudat este că de cele mai multe ori reușesc să mă încarc cu energie și atunci când sunt înconjurată de mulți oameni, la diferite evenimente sau petreceri. Sunt o împătimită a filmelor vechi, a muzeelor, concertelor și a literaturii contemporane.”
Alexandra este studentă la Facultatea de Litere și se vede în viitor călătorind și surprinzând atât prin scris, cât și prin fotografii, tot ceea ce o să vădă, simtă și trăiască.

Matei Cojocaru
editor & asistent social media
„Sunt muchia unui cerc, raza unui romb, un mic matematician ascuns printre filologi. Doar un simplu adolescent cu visuri mărețe, ce se afundă în ale sale gânduri, fiind stăpân în propriul refugiu. În micile escapade departe de agitația bucureșteană, mă găsești sub abajurul încins al veiozei sorbind versurile lui Stănescu, subliniind cărțile lui Dostoievski ori mâzgălind pe maculatură gânduri și emoții.”
Matei este student la Facultatea de Litere și se declară scriitor entuziast și un cititor înrăit. Își gătește anxietatea la foc mic, preferă cafeaua amară și se hrănește cu povești spuse prin popor. Cutreieră cărări de munte și speră ca într-o bună zi să publice un volum de poezii.

Bianca Niculae
editor
„Mereu mi-am dorit să scriu, dar mi-am dat de fiecare dată motive să nu o fac. Am crezut că trebuie să acumulezi experiențe ca să fii creativ, dar nu am fost niciodată mai inspirată decât atunci când am pus suflet în ceea ce am scris, așa că mi-am propus să-mi dau o șansă.”
Bianca este adeptă a filmelor vechi, pasionată de modă, în special vintage, și de cultură. Timpul liber și-l petrece explorând noi muzee.

Andreea Corneanu
editor
„Scrisul a fost mereu o constantă în viața mea, un mod de a-mi transpune ideile și experiențele în cuvinte. Am publicat două cărți care surprind felul în care privesc lumea și, în același timp, colaborez cu edituri în calitate de redactor și corector. Îmi doresc ca prin ceea ce scriu să ofer cititorilor o parte din emoțiile și gândurile care mă definesc.”
Andreea Corneanu este absolventă de Jurnalism la Universitatea de Vest din Timișoara. Și-a continuat studiile la Universitatea din București, unde a urmat masteratul de Editare de carte. Activează în prezent în domeniul marketingului. Proiectele cele mai dragi îi sunt cele două cărți publicate, Tot ce rămâne din nimic și Mi-ai dat lumea peste cap.

Ioana Isachi
editor
„Pentru mine, scrisul a fost întotdeauna un prilej de a-mi exprima trăirile și emoțiile, de a le așterne într-un jurnal pentru a le păstra vii pe hârtie, atunci când prezentul devine trecut. Este un vis să fac parte din echipă și să vă pot împărtăși diverse subiecte – de la modă, artă, nostalgii, la călătorit dar și cea mai importantă călătorie în viața oricărei persoane – viața.”
Ioana este analist resurse umane și UI/UX designer. Iubește arta, design-ul, psihologia, cărțile și filmele vechi. Se descrie ca fiind o visătoare, deoarece știe că visele se îndeplinesc.

Bianca Bordoș
editor
„Sunt tipa dezorientată care se urcă în tramvai și alege conștient să nu meargă niciunde. Îmi place poezia, desertul, să enervez un procent adorabil de oameni și să scriu încontinuu. Ocazional, când nu mă plimb cu tramvaiul 9 și nu complotez împotriva societății, sunt o fiică sensibilă cu o încăpățânare impresionantă. Scrisul este pentru mine atât o ambiție, cât și o moștenire.”
Bianca este creatoarea proiectului Venus Vendetta pe Instagram, cititoare de thrillere și de poezie. Se pot adăuga: călătoare cu tramvaiul, iubitoare de desert, fire vulcanică și mai mereu ironică, îndrăgostită de paradox, arte și alegeri impulsive.
Contribuții
Sabina Dan
contribuitor
Florina Bogdan
contribuitor
Izabella Lukacs
contribuitor
Alexandra Avram
contribuitor
Monica Gabor
contribuitor
Maria Poelincă
contribuitor
Ioana Florescu
contribuitor
Șerban Florescu
contribuitor
Simona Dumitru
fotograf
Vrei să faci parte din societatea nostalgicilor fără vindecare?
Scrie-ne un mail la adresa redactie@jurnaluldesambata.ro!