Press "Enter" to skip to content

Recomandările Monicăi: #romanepolitiste

Sunt atât de multe cărți care ne trec prin mână – întotdeauna având ceva să ne transmită. Te copleșesc o mulțime de titluri, auzi de numeroși autori care scriu foarte bine, cumperi o grămadă de cărți și, de aceea, mi se pare tare important să citești recenzii înainte. Asta dacă te știi ca fiind o persoană ce nu poate termina o carte dacă nu-i face plăcere subiectul. Mai ales când vine vorba de subiecte pline de mister și acțiune.

Am ales să vorbesc despre cărți care nu sunt foarte cunoscute, pentru că de celelalte auzim mereu. Și, desigur, să vorbim doar despre categoria mea preferată de cărți, și anume: romanele polițiste. 🙂

Continuăm seria de cărți care se odihnesc în trup?

Prima mea recomandare este POPCORN, Ben Elton

Filmul chiar bate viața în romanul ăsta. Vorbim de un cuplu care știa pe de rost toate filmele create de un mare regizor hollywoodian, Bruce Delamitri, care aborda subecte precum: violeță, crimă și alte infracțiuni. Wayne și Scout vor să joace în viața reală cam toate filmele pe care Burce le creează, astfel că se petrec o mulțime de crime ce par foarte cunoscute. Cei doi îi oferă regizorului o lecție despre imaginația ce se poate transforma în acțiune, în fapte. Vom vedea și o revoltă din partea lui Bruce și prin ce ajunge să treacă din cauza crimelor care i se pun în cârcă. Trebuie să o citești, e o lectură destul de ușoară și catchy.

Eu am citi-o pe a10-a și țin minte că m-a împrumutat profesorul meu de religie cu 5 RON ca să mi-o pot cumpăra de la Kaufland. 😀 Auzisem de ea cu 2 ani în urmă.

Rodica Ojog Brașoveanu – Seria Melania

Recunosc, nu am apucat să le citesc pe toate din această serie, ci doar 2: Bună seara, Melania! și 320 de pisici negre. Nu le-am luat pe rând, pentru că nu o găsisem la momentul respectiv pe prima și chiar nu m-am mai putut abține să nu o cumpăr pe a 2-a (era la mega reducere) și să n-o citesc.

Ce pot să spun despre Rodica Ojog? E minunat de amuzantă și te fascinează jocul de cuvinte pe care-l găsești în carte. Se spune că-i Agatha Cristie de România și chiar cred asta.

Seria Melania este aur pur – nu te plictisești, personajele sunt pline de entertainment și umorul este foarte prezent.

Sunt romane polițiste împletite cu o comedie fină, iar Melania este o bătrânică ce ascunde multe abilități, și care-și dedică timpul, alături de pisica sa, în a încurca sau să descurca tot felul de situații.

Am mai citi alte cărți d-ale sale, care nu fac parte din seria Melania, și mi-au plăcut tare mult.

Regret că nu e atât de cunoscută și interesantă pentru unii pe cât ar merita să fie.

Întoarcerea, Hakkan Nesser

Un cadavru ciopârțit este găsit de un copil într-o pădure – crimă brutală. Un bărbat pe nume Leopold Verhaven e acuzat că și-a omorât fostele iubite. Personalitatea lui era sumbră și nu știa nimeni nimic concret despre el. Mai pe scurt, profilul perfect al unui criminal în serie. Lucrurile se complică pe parcus, încât devii suspicios în ceea ce-i privește povestea.

,,Fiecare dintre ele are un subiect bine conturat”.

Am citit-o de 2 ori și aș mai face-o de alte 2 ori. E un roman polițist foarte bine conceput.

Dragul de Jim, Christian Mork

Este mai mult un thriller de care eu m-am bucurat pe deplin. Misterul se află în jurul celui mai îndrăgit personaj din carte, Jim, un Don Juan de care toate femeile se îndrăgostesc și sfârșesc fermecate de prezența lui. Îi plăcea să povestească tot felul de situații, era destul de bun la asta, iar cele 3 surori, personajele cheie ale cărții, ajung să-l iubească. Paginile dezvăluie multe secrete sumbre despre acest Jim și se lasă cu moarte. Plin de mister și situații întortocheate.

Obsesia, Karin Slaughter

Continuăm romanele polițiste care afectează emoțional, sper că nu te deranjează, dar crede-mă că fiecare dintre ele are subiecte bine conturate.

Carte asta le are pe toate – iubire, frică, durere, spaimă, prietenie, întelegere. Toate sentimentele la un loc. Am citit-o foarte repede, pentru că te prinde. Ajungem să aflăm că e o adevărată epidemie de sinucideri macabre. Cheia cărții va deschide multe uși și la sfârșit îți vei da seama, de fapt, despre ce este vorba și de ce anume s-au întâmplat atâtea evenimente neplăcute în micul orășel Heartsdale din Georgia.

Cronica unei morți anunțate, Gabriel García Márquez

Romanul nu este unul polițist, dar se poartă ca și cum ar fi. Mai exact, povestea se petrece în Columbia, unde curând se va săvârși o crimă anunțată – toți știu ce se va întâmpla, în afară de victimă. Santiago Nasar este acuzat că i-ar fi făcut rău unei femei, mai exact Ángelei Vicario, căsătorită cu un milionar. Ea îi aruncă vina lui Santiago, deși este nevinovat, iar frații fetei îi promit că-l vor executa în fața persoanelor dragi. E un roman ca o scrisoare mai mult, a tuturor, un fel de documentar, dacă vrei, în care toți îl văd deja ca pe un mort, înainte ca toată treaba să se întâmple, el neavând habar de soarta sa. Vecinii, cunoscuții, toată lumea vorbește despre cel care va fi ucis. Interesant e că Gabriel Garcia s-a inspirat după o crimă din anii ’60, unde o fată a fost omorâtă în fața mai multor oameni, fără ca aceștia să acționeze în vreun fel.

Cam acestea au fost recomandările mele. Sper că vei găsi măcar o carte pe placul tău, din tot ce am înșiruit. Mie mi-au plăcut foarte tare. Sunt cam dependentă de romanele polițiste. 🙂

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.