Press "Enter" to skip to content

#bucuriesecondhand cu Sabina Dan: Despre avantajele oferite de magazinele second hand

Iată că deși tot despre modă vorbim, astăzi nu e despre #MODACAINFILME ci despre un alt subiect extrem de drag drag mie: magazinele second hand. Voi încerca pe scurt, deoarece nu-mi doresc să te plictisesc ci să te inspir, să îți povestesc cum a început povestea asta pentru mine și ce rol au în viața mea aceste magazine.

Am început să intru în second hand-uri cu mama, când eram probabil prin școala generală. Mama cumpăra uneori articole pentru casă gen perdele, fețe de mese sau pur și simplu metraje. Nu-mi amintesc foarte multe din vremea aceea pentru că intram pur și simplu din automatism și așteptam. Nu mai știu nici măcar dacă simțeam vreun fel de repulsie cum aveam să observ câțiva ani mai târziu la unele dintre cunoștințele mele, care nu puteau să accepte genul acesta de magazine. Mă amuză acum faptul că niciodată, dar niciodată nu m-am simțit aiurea, ba chiar am militat într-atât de mult încât sunt încă persoane care așa m-au descoperit în mediul online.

Probabil că lipsa magazinelor din orașul mic în care făceam liceul, probabil că faptul că nu beneficiam de un buget care să-mi permită să mă îmbrac cum îmi doream, probabil că eterna dorință de a fi altfel m-a făcut să ajung să iubesc magazinele astea încă de pe atunci. Mi-ar plăcea să-mi amintesc momentul când mi-am cumpărat prima dată ceva singură dintr-un second hand sau măcar să știu ce articol a fost, dar din păcate elefanții mă bat lejer la treaba cu memoria.

Vorbim de acum mulți ani când da, magazinele de tip thrift shop erau un mare tabu și exista acest stigmat care îi făcea pe cei care cumpărau de acolo să fie priviți ciudat de către ceilalți.

Ce a urmat a fost o continuă fascinație pentru ce găseam acolo și pentru prețurile articolelor. Mulți ani am fost atrasă de prețul mic și de unicitatea articolelor, dar neavând prea multe cunoștințe în domeniul modei, de fapt având cunoștințe zero, ajungeam să cumpăr multe piese din materiale nu foarte calitative sau să iau mărimi care nu mi se potriveau nici măcar pe departe.

Treaba cu defectele era și ea prezentă pentru că nu știam unde să mă uit sau cum să mă uit ca să fiu sigură că nu ajung acasă cu un tricou cu urmă de deodorant la subraț sau cu o pereche de pantaloni cu o gaură în fund. Hai că am ales-o pe asta în așa fel încât să zâmbești puțin și să nu simți că deja m-am lungit.

Cu timpul mi-am dat seama ce comoară sunt de fapt magazinele second hand. Acum, mai mult ca niciodată, sunt văzute la adevărata lor valoare de către mulți și asta mă bucură. Datorită lor am descoperit brand-uri minunate, am luat contact cu materialele, cu croiurile, am învățat din greșeli și am reușit să am lucruri pe care altfel nu le-aș fi avut, fie că vorbim despre unicitate sau de calitatea excepțională pentru care dacă articolul ar fi fost nou ar fi trebuit să plătesc uneori de o sută de ori mai mult.

Economisești extrem de mult, ajuți la diminuarea risipei textile pentru că refolosești ceva ce a fost deja folosit și pentru care s-au consumat deja multe resurse și nu în ultimul rând, ai parte de calitate.

Dacă ar fi să spun pe scurt care sunt beneficiile magazinelor de acest tip sau cum te poți tu ajuta de ele, aș începe cu faptul că dacă ești suficient de atent(ă) și ai câteva cunoștințe în domeniu sau simț în aria asta, îți poți construi o garderobă fantastică. Economisești extrem de mult, ajuți la diminuarea risipei textile pentru că refolosești ceva ce a fost deja folosit și pentru care s-au consumat deja multe resurse și nu în ultimul rând, ai parte de calitate. Unele dintre piese au trecut deja testul timpului, așa că vin la pachet cu asigurarea că te vor mai ține cel puțin jumătate din cât au ținut deja.

Unele dintre piese au trecut deja testul timpului, așa că vin la pachet cu asigurarea că te vor mai ține cel puțin jumătate din cât au ținut deja.

Beneficiile sunt mult mai multe, dar te las să le descoperi pe parcurs. Inspirație, tips& tricks și altele pe aceeași temă poți găsi la mine pe Instagram și pe canalul meu de Youtube.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă