Press "Enter" to skip to content

Dragostea infinită pentru muzica italienească: 5 melodii de suflet

Cred că limba italiană este una dintre cele mai melodioase limbi care există, așa că astăzi vreau să împărtășesc melodiile mele preferate care îmi stârnesc așa-zisa nostalgie italienească.

Peppino Gagliardi – Che Vuole Questa Musica Stasera

Una dintre cele mai frumoase melodii pe care le-am auzit vreodată, Che Vuole Questa Musica Stasera mă duce cu gândul la o seară cu străluciri de felinare, la haine de mătase și la un pahar de vin savurat la o tavernă în port…

Ornella Vanoni – L’appuntamento

O descoperire recentă, melodia L’appuntamento este plină de nostalgie și de o tristețe frumoasă, aparte. Aș asculta glasul Ornellei Vanoni în orice moment al zilei.

Ricchi e Poveri – Mamma Maria

Cred că Ricchi e Poveri nu mai au nevoie de nicio introducere. Cântecele lor pline de voie bună îmi dau în acelși timp un fior, amintindu-mi de farmecul excursiilor în Italia.

Pink Martini – Una Notte a Napoli

O melodie de ascultat seara, Una Notte a Napoli este o poveste de dragoste într-un oraș tare drag mie.

Adriano Celentano – Pregherò

Nu în ultimul rând, Pregherò un cântec pe care l-am auzit prima dată la Roma, într-o zi însorită pe Via dei Fori Imperiali, în apropiere de Piazza Venezia. Ne opriserăm să ne odihnim după o lungă plimbare prin Forumul Roman, iar lângă noi erau doi bărbați mai în vârstă, dintre care unul dansa iar celălalt cânta Pregherò. I-am ascultat și i-am privit în beatitudinea momentului, rămânând cu această reintepretare superbă a melodiei Stand by Me în suflet pentru totdeauna.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2023 Jurnalul de sâmbătă