Press "Enter" to skip to content

Care este pictorul tău favorit?

În timpul stării de urgență cei de la Artmark Galleries au postat pe contul lor de Instagram un jurnal cu 3 secții de completat: artistul preferat, muzeul preferat și top 3 tablouri favorite. Atunci am realizat că deși am fost mereu atrasă de pictură și de artă în general, îmi era foarte greu să completez jurnalul.

Tot în acea perioadă am citit o carte simpatică găsită în Cărturești: „Către frumusețe” de David Foenkinos. Acțiunea se țese în jurul dragostei pentru artă și a fascinației unuia dintre personaje pentru o pictură a lui Modigliani cu muza sa, Jeanne Hébuterne. Odată cu lectura acestui roman s-a renăscut și dorința mea de a picta și de a afla mai multe despre artă.

Autoportret, 1900

Am rămas cu gândul la jurnalul de la Artmark și am început să mă documentez, pornind de la colecția de reviste Art Gallery de la Deagostini, pe care le aveam prin casă. Concluzia este că cel mai mult rezonez cu impresionismul francez.

Interior cu o husă de vioară, 1918-19

Apoi l-am descoperit pe Matisse pe care l-am aprofundat cel mai mult și care mă fascinează. Îi acord titlul de pictorul meu preferat.

„Când am început să pictez, m-am simţit ca transportat într-un fel de paradis… În viaţa de fiecare zi, eram de obicei plictisit şi supărat de lucrurile pe care oamenii din jur îmi tot spuneau că trebuie să le fac. Începând să pictez, m-am simţit imediat glorios de liber, liniştit şi singur.”

Henri Matisse

Le mulțumesc celor de la Artmark pentru că mi-au stârnit această curiozitate și adresez la rândul meu întrebarea mai departe:

Care este pictorul tău favorit? Te-ai gândit vreodată la asta?

Sursă picturi: Taschen

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Jurnalul de sâmbătă