Press "Enter" to skip to content

Maison Margiela Haute Couture // Retrospectivă a Parisului din secolul al XIX-lea

Lumea modei era deja obișnuită cu spectacolele de modă ale lui John Galliano pentru Maison Margiela, fiind un designer desăvârșit și unic care știe cum să-și scoată în evidență talentul și viziunea artistică. Pentru spectacolul Couture de la Paris, spectatorii și industria modei au avut șansa de a vedea din nou latura creativă a lui Galliano, care a stat ascunsă de când a plecat de la Dior.

sursa: AnOther Magazine

Deși a reușit să aducă un fler unic și diferit casei de modă și nu i-a lipsit creativitatea până anul acesta, perspectiva și viziunea sa asupra modei au stat puțin pe margine din cauza fricii de a nu mai naște controverse în industria modei.

Totuși, odată cu spectacolul de modă din ianuarie și-a lăsat latura creativă să facă minuni și s-a întors la rădăcinile lui de altădată. Show-ul Artisanal din 2024 pentru Maison Margiela și-a pus amprenta în lumea modei și va rămâne cu siguranță în istorie.

Spectacolul de modă din cadrul Couture Week a reușit să readucă în zilele noastre cadrul parizian, dramatic, cu siluete excentrice într-un peisaj teatral din zilele uitate ale unei epoci din istoria modei. Nu e de mirare că spectacolul a devenit viral odată cu punerea lui în scenă, dată fiind întrebarea de final: Would you like to take a walk with me, offline?

O mare parte din spectatori au descris experiența show-ului și au recunoscut că totul s-a simțit real: de la ținutele fantasmagorice – câteva cu siluete anormale și corsete foarte strânse -, până la modele și tot cadrul din jurul lor, muzica, decorul și luminile.

Toate aceste lucruri au contribuit la un show fantastic de couture, mai ales machiajul modelelor făcut de Pat Mcgrath în care chipurile păreau preluate de la păpuși de porțelan.

În continuare, despre ținute și inspirația din spatele lor, John Galliano și-a descris propria colecție ca fiind „o plimbare prin suburbiile Parisului”. Inspirația principală a designer-ului a fost Parisul din secolul al XIX-lea, dominat de dame și domni care frecventau cazinourile.

sursa: WWD

Show-ul părea desprins cu totul din această eră datorită fustelor, rochiilor transparente, corsetele strâmte și a pălăriilor edwardiene recurente în colecțiile lui Galliano. Modelele erau personaje ale Parisului care s-au strâns în acea seară într-un loc din suburbiile orașului pentru a-și împărtăși poveștile și viețile controversate.

Designerul s-a mai folosit de respectiva inspirație pentru colecția Dior din anul 2000, legată direct de capitala Franței și de oamenii străzii, care erau în număr extrem de mare. A fost considerată de public, însă, mult prea controversată și a primit critici negative, deși reflecta o realitate sumbră.

sursa: Fashion Network

Colecția couture a lui Galliano a reușit să-i aducă pe spectatori, dar și pe publicul de acasă, înapoi în zilele glamour ale Parisului și să portretizeze „mai mult decât perfect” peisajul de atunci, în care se regăseau parizienii din înalta clasa. Fără doar și poate, designerul și-a demonstrat încă o dată talentul și viziunea unică pentru modă și couture.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă