Press "Enter" to skip to content

Învățăm împreună | Ce greșeli facem atunci când cumpărăm haine

Atunci când cumpărăm haine, atenția la detalii trebuie să fie baza întregului proces. Nu este o activitate superficială și totuși majoritatea facem această greșeală. De aici pornește haosul și ajungem să deținem dulapuri întregi de haine pe care nu le purtăm.

Este momentul să facem o schimbare în ceea ce privește modul de a face cumpărături și să descoperim împreună care sunt principalele greșeli și ce ne împiedică să ne construim o garderobă coerentă, adaptată stilului nostru.

Cumpărături - haine
Sursa: behance.net

Impulsivitate

Din păcate, cumpărăm impulsiv. Intrăm în magazine fără să știm ce și dacă ne dorim ceva anume. Este un gest aproape automatizat care ne aduce în fața unor haine așezate frumos, în nuanțe plăcute, luminate strategic și poate semnalizate suplimentar prin etichete mari cu reduceri. De cele mai multe ori starea noastră emoțională sau fizică vine în completarea contextului și iată că așa ajungem să plecăm acasă cu un crop top roz pastel pe care nu îl vom purta niciodată. Atunci când mergem să cumpărăm un produs sau mai multe, este important să ne simțim bine fizic, să fim odihniți, hrăniți și într-o stare de echilibru emoțional.

Neglijarea materialelor

Nu alegem materiale de calitate de fiecare dată sau nu facem asta niciodată. Materialul este principala caracteristică a unei piese vestimentare care trebuie să conteze. Verificarea compoziției este la fel de necesară ca verificarea prețului, deoarece materialul din care este făcută haina pe care o porți va influența nu doar felul în care aceasta se așază pe corp și arată în ținută, ci și sănătatea pielii tale pe termen lung. Materialele naturale ca bumbacul, inul, mătasea, lâna și cașmirul trebuie să fie majoritare în garderoba noastră.

Omiterea probei

Riscăm foarte mult atunci când nu probăm hainele pe care dorim să le cumpărăm. Pe lângă material, felul în care piesa se așază pe corp este argumentul decisiv.

Poate suntem obișnuiți cu măsurile noastre, însă de foarte multe ori ne putem înșela, mai ales dacă vorbim despre magazinele mass-market. În multe cazuri măsurile nu coincid de la un magazin la altul și riscăm să nu ne simțim deloc confortabil în haina pe care tocmai am achiziționat-o. Mai mult decât atât, există detalii la care trebuie să acordăm atenție atunci când probăm o piesă vestimentară, detalii care dacă nu îndeplinesc niște standarde, pot ruina aspectul general al unei ținute.

Neîncadrarea în stilul personal

Bineînțeles, faptul că nu ținem cont de stilul și garderoba noastră atunci când cumpărăm un produs face ca garderoba să arate ca o rețetă plină de ingrediente nepotrivite ca și aromă. Este una dintre greșelile care ne face să simțim disperare în fața unui dulap plin cu haine. Înainte de a cumpăra o piesă (care a trecut toate testele menționate anterior), e necesar să ne amintim ce avem în garderobă și să încercăm (imaginar) să alcătuim minim 2 ținute, combinându-le.

Toleranța

În final, faptul că suntem prea toleranți cu hainele pe care le găsim în magazine face ca stilul nostru și felul în care ne simțim să nu fie exact așa cum ne-am dori. Tolerăm materiale de slabă calitate, croiuri greșite sau executate superficial și adoptăm trend-uri care nu ni se potrivesc, chiar și piese urâte pe care le luăm acasă impulsiv sau în momente de maximă necesitate.

Tolerăm materiale de slabă calitate, croiuri greșite sau executate superficial și adoptăm trend-uri care nu ni se potrivesc.

Achizițioarea unei piese vestimentare este o decizie pe care ne-ar ajuta să o privim cu mai multă responsabilitate: în tot acest proces sunt implicate și eventual sacrificate resursele tale, spațiul personal din intimitatea ta, timpul petrecut la cumpărături și cel alocat construirii de ținute, imaginea de sine și imaginea în societate și starea ta de spirit pe perioadă nedeterminată (cât timp haina respectivă va fi în viața ta).

Cumpărături - haine
Sursa: https.purlonpearl.tumblr.com

Așadar, să încercăm, luând în calcul toate acestea, să facem alegeri mai bune atunci când cumpărăm haine.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă