Press "Enter" to skip to content

Timpul purtat la încheietură | Trei modele de ceasuri emblematice

Ceasul, ca orice alt accesoriu, poate fi esențial în viața de zi cu zi pentru crearea unei ținute elevate.

Pe lângă rolul practic pe care îl deține, este important de adăugat că, în ultimul timp, scopul său este trecut cu vederea și este folosit cel mai mult ca un accesoriu. Există multe feluri și tipuri de ceasuri pentru oameni cu stiluri diferite, dar există doar câteva modele care au devenit de-a dreptul emblematice de-a lungul timpului. Iată câteva dintre ele:

1. Cartier Tank

Având o întreagă istorie în spate, ceasul Cartier Tank este printre cele mai clasice și timeless modele. Debutat în 1917, primul model este inspirat de tancurile folosite în război pe care Louis Cartier le-a văzut pe Frontul de Vest.

Ceas Cartier Tank
sursă: Pinterest

Cu un cadran de formă dreptunghiulară și o curea din piele structurată de vițel, Cartier Tank reprezintă un accesoriu finuț care îi poate oferi celui care îl poartă un aer cu adevărat sofisticat.

„Există multe feluri și tipuri de ceasuri pentru oameni cu stiluri diferite, dar există doar câteva modele care au devenit de-a dreptul emblematice de-a lungul timpului.”

2. Longines Dolce Vita

Acest ceas nu poate fi altceva decât un omagiu al stilului de viață italian scos în evidență prin eleganță. Cu un cadran dreptunghiular și unghiuri mai bine definite decât la modelul Tank, modelul Dolce Vita nu va trece cu siguranță neobservat.

Ceas Longines Dolce Vita
sursă: Pinterest

3. Cartier Crash

Ca majoritatea ceasurilor Cartier, modelul ediție limitată Crash are o întreagă poveste. Deși acesta se diferențiază destul de mult de numeroasele modele de ceasuri, nu doar prin aspectul și design-ul său neobișnuit, ci și prin sursele de inspirație care au dus la crearea sa. Introducerea sa a avut loc în 1967 în urma unui accident de mașină în care cel implicat avea la mâna modelul Cartier Baignoire Allongée. Evenimentul a dus la deformarea ceasului care l-a inspirat pe Louis Cartier să creeze un model asemănător.

Ceas Cartier Crash
sursă: Pinterest

Aceasta ar fi una dintre povești, alta ar fi că bijutierul și-a găsit inspirația în era Swinging Sixties și că ar fi vrut să adapteze modelul Baignoire pentru a reprezenta rebeliunea anilor ’60. Indiferent de sursa acestuia, se poate spune că originalitatea sa este nemaiîntâlnită și nu doar că este o bijuterie specială, ci un obiect de artă colecționabil.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă