Press "Enter" to skip to content

Trenduri S/S 2023: Mișcare, putere și feminitate

Trendurile au fost controversate dintotdeauna și totuși, fie că vrem sau nu, ele există și se mișcă în continuare înainte și înapoi. Așa cum probabil ai observat, moda este ciclică și trendurile majore se întorc aproximativ o dată la 20 de ani.

Ce e important de înțeles este că aceste trenduri nu sunt niciodată inventate de un designer, ci sunt trenduri care într-o formă sau alta au mai fost pe scena modei și mai ales pe scena modei din stradă, pentru că în proporție de 90% de acolo a plecat totul.

Pentru sezonul S/S 2023 (Spring/Summer) am ales câteva dintre direcțiile care cred eu că pot fi plăcute și că te poți simți confortabil cu cel puțin una dintre ele, fiind toate reveniri sau continuări din moda ultimilor ani.

MAI MULT SPORT nu se referă doar la hainele de sală, ci (așa cum probabil că ai observat deja de ceva vreme) la pantofi sport, costume sport, siluete oversized și da, o pasiune pentru un lifestyle mai sănătos și o dorință pentru un corp mai armonios. Astfel, hainele sport sunt din ce în ce mai prezente pe scena modei autohtone, atât pe podiumuri, cât și pe social media și mai ales în viața de zi cu zi.

Dacă vrei să investești în piese sport de calitate, alege materiale durabile în care să te simți bine, fie că vorbim de branduri sport consacrate sau de mass market. Ca o sugestie, articolele sport din HM sunt o alegere bună atunci când îți dorești un raport bun calitate-preț.

Vom vedea din ce în ce mai multe TRANSPARENȚE și nu doar genul de transparență a anilor 90/2000, ci și detalii transparente în compoziția unor piese mai ample.

Poate că acest trend nu este pentru toată lumea, însă dacă vrei să încerci ceva diferit și totuși să nu te simți în afara zonei de confort, mixează cele două trenduri menționate până acum, purtând un top transparent pe sub un hanorac oversized, unde mâneca topului transparent să fie expusă până la jumătatea antebrațului. Este un artificiu cool și poți purta această combinație cu jeanși și pantofi sport sau botine din piele.

Trenduri Spring Summer 2023

COSTUMELE CU PERSONALITATE sunt și ele deja de ceva vreme cu noi și nu au de gând să plece prea curând. Inspirația își are originea în anii 80, talii înalte și sacouri cu umeri supradimensionați, așa numitele power suits.

Culorile sunt și ele fie puternice, fie în nuanțe neutre de alb, negru sau nude și sunt prezente nu doar în sfera de birou sau afaceri, ci pretutindeni, combinate cu alte direcții stilistice, chiar și cu cea sport. Poți încerca o pereche de colanți biker într-o nuanță puternică peste care să adaugi un sacou supradimensionat nude sau alb. Efectul va fi unul super cool și poți jongla cu nivelul de atenție mixând culori mai blânde sau mai îndrăznețe.

Trenduri Spring Summer 2023

Print-ul cu FLORI este acceptat în această primăvară-vară, chiar dacă anii trecuți poate ar fi fost considerat un clișeu. Florile romantice sau abstracte sunt parte din sezonul acesta și asta adaugă nu doar culoare, ci și un strop de feminitate ținutelor ce tind uneori să încline spre masculin. Stilul hippie sau boho chic poate fi adaptat anului 2023 și elementele florale pot fi purtate cu succes în ținute echilibrate, care nu trebuie să te facă să te simți la festival.

Trenduri Spring Summer 2023

Și în cele din urmă ajungem la o direcție pentru accesorii și anume MULTĂ CULOARE distribuită cu atenție în detalii precum pietrele cerceilor, o geantă uni, o pereche de pantofi sport sau un colier cu personalitate. Este important ca în cazul alegerii unui accesoriu colorat, restul ținutei să îl susțină și să îl echilibreze, nu să concureze cu acesta pentru atenția privitorilor.

Trenduri Spring Summer 2023

Nu uita că dacă îți dorești să abordezi vreuna dintre aceste direcții, propria garderobă sau garderoba mamei/bunicii sunt primele locuri în care să îți cauți inspirația. Nu face cumpărături ghidată de trenduri, ci alege trendurile care ți se potrivesc în funcție de stilul tău și piesele pe care le ai deja în garderobă.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă