Press "Enter" to skip to content

Sărbători simple sau cu sclipici? | Inspirație vestimentară cu parfum de trecut

Acest articol a luat naștere deoarece ne dorim ca perioada sărbătorilor să își păstreze sau să își recapete măcar un strop limpede din magia de altădată. De asemenea, a fost scris pentru că nouă și cititorilor noștri ne place să gustăm cu poftă din stilul vremurilor pe care mulți dintre noi nu le-au trăit.

Diana Ross at Motion Picture Pioneer of the Year Awards,
© Gene Spatz/POBA.org

Pentru că admirăm femeia în toate variantele ei, alături de spectacolul formelor și materialelor, și pentru că avem un strop de dolce vita ca îndrumător, astăzi facem o scurtă călătorie vizuală printre petreceri, brazi împodobiți, pahare de cristal și ținute fabuloase.

Fie că alegeți glitter și spectacol extravagant, fie că mergeți pe minimalism clasic, eleganța atitudinii vă va servi drept cel mai prețios accesoriu.

Kim Novak, 1956

Dacă aveai nevoie de inspirație pentru ținuta de Crăciun, Revelion sau pentru o petrecere din această perioadă, am cules cu grijă doar ce ne-a activat gustul șampaniei și senzația bulelor delicate pe buze, pentru ca voi să vă bucurați nu doar de eleganța câtorva ținute festive, dar și de atitudinea, bucuria, simplitatea sau spectacolul ce transced camera și timpul.

Studio 54, New-York, 1978-1980

Admirăm femeia în toate variantele ei alături de spectacolul formelor și materialelor

Am ales imagini alb-negru pentru că dorim să admirăm mai mult decât o piesă vestimentară: frumusețea unui moment, croiala unei rochii, privirea unei dive, dansul unor franjuri, naturalețea unei coafuri, frenezia și strălucirea zâmbetelor largi.

Sfatul nostru este să alegeți piese atemporale pentru astfel de momente: piese pe care indiferent de anul în care le privești în imagini să fie inspiraționale nu doar vestimentar, ci și ca atitudine. De cele mai multe ori, hainele care ne transformă în cea mai bună variantă a noastră ca și atitudine, sunt cele câștigătoare. 

Așadar, fie că alegeți glitter și spectacol extravagant, fie că mergeți pe minimalism clasic, eleganța atitudinii vă va servi drept cel mai prețios accesoriu.

Să vă fie finalul de an exact ca lumina unui artificiu de mână: strălucitor, elegant, delicat și încântător!

Maryl Streep, 1979

Copertă: Sophia Loren in her villa, Rome, 1971

Comments are closed.

Copyright © 2023 Jurnalul de sâmbătă