Press "Enter" to skip to content

Ed Sheeran: Matematica emoțiilor prin versuri și stadioane pline

Sentimentul pe care îl ai atunci când îți asculți artistul preferat nu are grad de comparație. Se creează o lume plină de liniște și speranță pentru tristeți, frici, bucurii sau nostalgii, din care nu vrei să mai ieși sau să o înțelegi. 

Este ceva aparte când ești doar cu sonoritatea gândurilor, iar faptul că simți până în adâncul sufletului povestea din spatele versurilor este asemenea unei conversații fictive, dar totuși reale. 

Aș putea vorbi la nesfârșit despre muzică și relația cu ea, dar și despre „vinovații” care fac lucrurile să se întâmple, cum ar fi și Ed Sheeran. Nu pot să îl numesc artistul preferat, fiindcă înseamnă mai mult de atât. Este alinarea dorului și suferinței, împlinire, calm și multe altele cărora nu reușesc să le acord vreo definiție.

Am avut ocazia să îl văd prima dată live în 2019 și atunci am înțeles ce înseamnă să te transpui într-o poveste creată pe moment, dar pe care ai trăit-o ani la rândul. Am dus cu mine amintirea clipei de atunci, iar anul acesta, fără prea multe gânduri, am ajuns în Viena pentru a-l vedea din nou. 

Se întâmpla în vară, când fotografiile de pe Instagram din timpul concertelor din turneul care se desfășura în Europa au fost declanșatoare de aventură. A fost nevoie de o zi pentru a bifa un concert și un oraș pe care nu îl mai vizitasem până atunci. Ulterior, un zbor anulat și încă două zile în plus de plimbări au dus către bucuria de a-l mai auzi încă o dată live.

”When I’m away,
I will remember how you kissed me 
Under the lamppost back on Sixth street
Hearing you whisper through the phone 
„Wait for me to come home”

Photograph

Primul concert pe stadionul Ernst Happel a fost pe 1 Septembrie, dar fiindcă s-au epuizat biletele prea repede și dorința a fost mult prea mare, a existat și un al doilea, pe 2 Septembrie, când am fost prezentă.

Locul în tribune, diferit față de locul pe care l-am avut în urmă cu trei ani, mi-a dat prilejul să simt întru totul magia momentului. 

De fiecare dată în deschiderea lui încălzesc atmosfera artiști care au nevoie de și mai multă cunoaștere. Este un obicei care mă face să îl îndrăgesc de două ori mai mult.

Un băiat și a lui chitară. Și un stadion. Uitându-mă în urmă nici nu mai știu la ce oră a început concertul, pentru că l-am simțit din clipa în care am cumpărat biletele. Știu doar că l-am trăit prin fiecare melodie și vers. 

”It’s such a beautiful night to make a change in our lives 
East Anglian sky, empty bottle of wine 
I got you by my side, talkin’ ‘bout love and life
Oh, how lucky am I when I look in your eyes”

One Life

The Mathematics Tour a pornit în Aprilie 2022 și a ajuns în mai multe țări. Ce a făcut, de fapt, Ed Sheeran în tot acest timp a fost să creeze o ecuație fără necunoscute care rezolvă visuri neîmplinite și creează amintiri de lungă durată, cu o intensitate imensă și intensă. 

Există și cifre uimitoare care atestă măreția concertelor, dar eu vrea să mi-l amintesc prin emoție și prin oamenii care erau prezenți la fiecare vers din melodiile cântate. Ed Sheeran cântă despre iubire, viață, emoție, prietenie, armonie. O face într-un mod simplu care oferă complexitate, fără să te întrebi neapărat cum și de unde a pornit. 

A fost pe departe cea mai frumoasă amintire dintr-un an tumultuos, care îmi va oferi inspirație până data viitoare când ne vom întâlni. Am făcut o promisiune de a fi prezentă la câte un concert din fiecare turneu pe care îl va avea…

sursa foto: arhiva personă și edsheeran.com

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă