Press "Enter" to skip to content

Despre pictura abstractă cu Lucian Pitic

Cu Lucian am avut discuții foarte interesante: despre curente artistice și despre ce ne determină pe noi să rezonăm sau nu cu ele. I-am arătat câteva picturi de-ale mele din timpul izolării, când îmi găsisem liniștea cu ajutorul pensulelor și al guașelor și m-a recunoscut ca fiind adeptă a impresionismului.

„Don’t follow the picture” (2020)

Nu am prea avut tagențe cu pictura abstractă până când l-am cunoscut pe Lucian, care mi-a oferit această ocazie. Astăzi vreau să aflăm împreună mai multe secrete din spatele acestui tip de artă.

„Îi studiam pe moderniști încă din 2019, dintr-o ambiție de a putea explica toate aspectele prezente în oricare tablou. Tot din aceeași ambiție mi-am dorit să nu mai fiu un simplu privitor al artei, ci să devin un creator de artă, încercând să transmit astfel viziunea mea despre lume.

M-am îndreptat către arta abstractă pentru că nu îmi plac lucrurile ușor de explicat. Sunt atras de complexitate și limitat uneori de cuvinte, așa că am găsit cel mai potrivit mediu prin care să transmit și să dezvălui o extensie a personalității mele. Am fost ușor inspirat de Picasso și Malevich, iar acum empatizez din ce în ce mai mult cu lucrările lui Jean-Michel Basquiat.

„For your eyez only” (2020)

Viitorul artei abstracte este, în opinia mea, de-a dreptul promițător, având în vedere evoluția tehnologiei și îndreptarea către mijloace digitale de a crea lucrări de artă. De asemenea, cred într-un potențial de creștere a interesului tinerilor pentru artă, fie ea abstractă sau nu, deoarece o simplă imagine de pe internet limitează simțirea emoțiilor menite să fie transmise de o lucrare de artă.

Viitorul artei abstracte este, în opinia mea, de-a dreptul promițător, având în vedere evoluția tehnologiei și îndreptarea către mijloace digitale de a crea lucrări de artă.

„The Creation” (2020)

În același timp, privind demersurile mele artistice, anticipez că voi ajunge în fața ochilor mai multor colecționari și pasionați de artă, întrucât consider că lucrarile mele nu ar trebui să rămână niciodată fizic în posesia mea, așa cum un bucătar nu consumă toate dish-urile pe care le gătește, rămânându-i totuși experiența de a le fi gătit.”- Lucian Pitic

Tablourile lui Lucian pot fi găsite aici.

Copertă: „The subtle blossom of the soul” (2020)

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă