Press "Enter" to skip to content

Carte poștală de pe Coasta de Azur // Jurnal de călătorie

La sfârșitul lunii martie am avut șansa de a face o călătorie mult dorită și meritată împreună cu părinții mei în Nisa. Ne doream de mai bine de un an să ajungem și în Franța, mai exact pe Coasta de Azur în timpul primăverii, o perioadă foarte bună datorită florilor, copacilor deja înfloriți și a vremii bune. Am dat, într-adevăr, de puțină ploaie, dar acest impediment nu ne-a oprit din a ne bucura de orașul superb.

Cu un itinerar lung și doar patru zile la dispoziție, am început chiar din prima zi în care am ajuns să exploram Nisa la pas și să vedem ce are de oferit. Faleza lungă de opt kilometri care ajunge chiar până la aeroport și de unde se poate vedea toată marea și orașul, de undeva sus de pe coastă, a fost primul loc în care am ajuns pentru a profita de vremea însorită.

Arhiva personală

În aceeași zi am decis să facem încă o călătorie scurtă în satul Èze, unde am vizitat cea mai frumoasă și înflorită gradină exotică. Pentru a ajunge în acest sătuc se poate urca doar cu autobuzul sau mașina pe serpentine, pe coastă. De asemenea, prin această gradină se parcurge un drum destul de abrupt, dar priveliștile fac ca eforturile depuse să merite pe deplin.

Arhiva personală

Următoare oprire a fost la fabrica Fragonard, tot în Èze, un brand de parfumuri franțuzești care pot fi găsite exclusiv în orașele din Franța. Am avut parte de un tur ghidat gratuit din partea doamnelor foarte amabile de la Fragonard, care ne-au explicat în engleză cum se concep parfumurile lor.

Arhiva personală

Următoarele destinații de pe lista noastră au fost Monte Carlo și Cannes. Așa-zisa bijuterie de pe Riviera Franceză, renumită pentru luxul pe care îl oferă, orașul Monaco este al doilea stat suveran după Vatican și una dintre cele mai scumpe locații din lume.

Sursă: BazarTravels

Câteva atracții turistice din Monaco au fost Cazinoul, în care se pot regăsi aproape mereu locatari cât și celebrități care vizitează orașul, dar și Palatul Princiar, care este reședința oficială a prințului din Monaco.

Călătoria la Cannes cu trenul a fost una scurtă, iar datorită faptului că am prins puțină ploaie am putut vedea doar celebrul covor roșu al Festivalului de Film care este organizat în fiecare an și care găzduiește cele mai faimoase staruri de film, de la Timothée Chalamet și Zendaya, până la Orlando Bloom sau Scarlett Johansson.

Arhiva personală

Încă un loc de bifat a fost Muzeul Picasso din localitatea Antibes, unde și-a petrecut ultimii ani din viață pictorul. Acest muzeu a fost pe vremea lui Picasso un palat în care s-a mutat cu partenera sa de atunci și a pictat 23 de tablouri special pentru satul Antibes.

Arhiva personală

Deși am acoperit tot ce aveam plănuit de vizitat pe Coasta de Azur, totuși a rămas cu siguranță pe lista mea cu locuri în care trebuie neapărat să mă întorc pentru a savura și mai mult.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă