Press "Enter" to skip to content

Despre

Jurnalul de sâmbătă este o publicație online bilunară, care a luat naștere în 2020 și care caută să promoveze pasiuni. Revista se adresează atât nostalgicilor, cât și tuturor celor aflați în căutarea unei lecturi ușoare ca o zi de weekend…

Diana Simulescu, fondator

„Pasiunea pentru scris este acel lucru care m-a ajutat, însoțit și călăuzit în fiecare moment din viață. Am scris de bucurie, am scris de tristețe și am scris cu și despre nostalgie. În prezent conturez acest proiect care își propune să facă auzite cât mai multe voci, printre care se numără și vocea mea.”

Diana a studiat Limbi Străine la Universitatea din București, iar în prezent urmează cursurile Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan și are în vizor domeniul publicisticii și pe cel al educației, în cadrul căruia își dorește să aducă o schimbare în bine.

Sabina Dan, contribuitor

„Îmi place să cred că totul poate fi artă dacă știi cum să privești. Sunt profesor în învățământul preșcolar la un centru educațional de inspirație finlandeză, creator de conținut pe Instagram și style coach. Moda este prima mea iubire și așa a luat naștere #modacainfilme, topic care a început pe contul meu de Instagram și a migrat aici, pe Jurnalul de sâmbătă.”

Sabina a terminat Facultatea de Studii Culturale a Universității din București, Masteratul de Etnologie, Antropologie și Folclor, cursul The complete stylist cu Maurice Munteanu și Fashion as Design by MOMA.

Maria Poelincă, contribuitor

„Drumul pe care îl parcurg în mod perpetuu cuprinde patru pași: actul descoperirii, actul iubirii, actul însușirii și, cel mai important, actul transmiterii, iar găsirea unui punct comun între scris și modă și înclinația spre vulnerabilitate mi-au fost ghid, oferindu-mi prilejul de a comunica cu cei din jur lipsită de orice reticență.”

Maria este încă elevă, pasionată de domenii ca moda (pasiune moștenită de la generația anterioară), jurnalismul și filozofia.

Monica Gabor, contribuitor

„Îmi plac emoțiile, vulnerabilitățile și amintirile. Sunt nostalgică și n-am leac. Iubesc muzica, ador să caut povești noi și să citesc cărți bune. Las arta să pună stăpânire pe mine destul de des. Mă topesc când văd lucruri vintage și visez să cotrobăi prin multe case vechi.”


Monica a terminat Facultatea de Sociologie și Comunicare din Brașov, în prezent lucrează ca marketer (social media planner & content creator) și are un blog unde așterne trăiri atunci când simte. 

Iuliana Dichis, contribuitor

„Sunt Calea Victoriei ascunsă-ntr-o femeie cu suflet albastru. Sunt o romantică incurabilă și-mi place să cred că-n altă viață am fost doamna T. a domnului Camil. Sunt făcută de mâinile lui Dumnezeu din iubire, neant, rugă, vertij, poezie și efemer. Uneori sunt plină de minuni, alteori plină de neliniști. Iar sufletul meu e un caleidoscop guvernat de poezie. Sunt Descîntoteca lui Sorescu și amanta Bucureștiului.”

Iuliana e o umanistă convinsă, pasionată de vintage și străbătut talciocuri, iubește lectura, cochetează cu arta, laitmotiv în viață îi e nostalgia, se descrie ca fiind o deseută și-o boemă cu ambiții firești. Din culise ni se spune că visează să aibă o emisiune la radio.

Sergiu Sandiuc, contribuitor

„Îmi plac poveștile, oamenii ce spun povesti și cafeaua neagra.
Îmi plac munții, felinarele, călătoriile fără destinație exactă și jazzul.
Îmi plac castanii infloriți și mirosul florilor de tei.”

Sergiu are un cont de Instagram unde așterne cuvinte intitulat nod.in.gand. Cuvintele care îl descriu cel mai bine sunt dor, cafea, poezie și zile de vară uitate prin buzunare.

Florina Bogdan, contribuitor

Să nu-ți fie frică să visezi un pic mai mult, draga mea” este motto-ul care mi-a fost aliat în ultimii douăzeci de ani. În 2002 aveam să pun deoparte atât condeiul, cât și visul unui frumos traseu jurnalistic, pășind ulterior într-o lume a uniformelor cu epoleți. Și cum adevăratele pasiuni nu se sting niciodată, iată-mă scriind din nou.”

Florina este economist de profesie. De asemenea, este pasionată de lectura integratoare, de arte vizuale și a terminat un masterat în investigarea fraudelor.

Dragoș Frangulea, contribuitor

„Toate zilele au o coloană sonoră a lor. Muzica mă ajută să evadez din realitate, mă alină când sunt descumpănit, îmi dă o voce când nu am una.”

Dragoș a terminat Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universității din București, studiază în prezent la Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan și este pasionat de muzică.

Vrei să faci parte din societatea nostalgicilor fără vindecare?
Scrie-ne un mail la adresa redactie@jurnaluldesambata.ro!

Mission News Theme by Compete Themes.