Press "Enter" to skip to content

Women in Music // Notele muzicale la puterea feminină

Muzica este limba universală înțeleasă și vorbită de fiecare persoană, indiferent din ce colț al lumii este apăsat butonul de play sau cântată de voci joase, soprane, cu influențe indie sau pop rock. Muzica unește și creează, iar lumea nu ar mai fi atât de frumoasă dacă nu ne-am găsi ancore în melodii și artiști muzicali.

Când în scenă intră puterea feminină, știm că luăm parte la emoție dusă pe diverse portative și cântate sub diferite forme. Sub aceste premise a pornit și ideea Women in Music, o inițiativă dedicată promovării și sprijinirii femeilor din lumea muzicală.

În fapt, este o organizație care cântă pe ideea de a oferi oportunități și resurse valoroase femeilor din toate domeniile industriei muzicale din România, indiferent de nivelul de experiență sau de poziția lor profesională.

Women in Music a creat un playlist de evenimente, iar unul dintre ele, unde a fost și echipa Jurnalul de sâmbătă, a fost conferința ECHO. Conferința ECHO. Empower. Connect. Her Story. Outstanding, cel mai mare eveniment organizat de Women in Music România, a avut loc pe 21 mai 2024, la Cinema Elvire Popesco.

Organizatoarele ECHO și-au propus să aducă în prim-plan vocile femeilor remarcabile din industria muzicală și din industriile creative și să împărtășească poveștile lor de succes. ECHO a devenit un prim pas spre dezvoltarea unei industrii creative mai echitabile.

Carina Sava, fondatoarea Women in Music România, a declarat la începutul conferinței:

„Women in Music s-a născut din dorința de a crea o platformă care să inspire, să educe și să ofere suport femeilor din music business. ECHO este un simbol al angajamentului nostru și o oportunitate de a aduce împreună profesioniști din diverse arii ale industriilor creative. Sperăm ca astfel să contribuim nu doar la o industrie muzicală mai diversă, cât și la o societate mai incluzivă și echitabilă.”

Conferința ECHO a abordat trei direcții principale: leadershipul feminin, echilibrul de gen și dezvoltarea personală și profesională. Un ecou puternic atât în industria muzicală, dar și în peisajul creativ, unde susținerea și mentoratul reprezintă forme puternice de a crește și de a te face auzit.

A fost interesant să ascultăm poveștile femeilor atât din industria muzicală, cât și femei antreprenoare care au împărtășit cu publicul experiențele prin care au trecut până să ajungă unde sunt. Ne-am lăsat inspirați de fiecare dintre ele și ne-am dat seama încă o dată cât de mult înseamnă melanjul dintre pasiune, muncă și puterea feminină.

Una dintre întâlniri s-a numit Building Trust, Inspiring Action și ne-a făcut să ne gândim la cât de important este să crezi cu adevărat în visul tău, dar mai ales să acționezi pentru a-l realiza.

O altă întâlnire care ne-a plăcut mult a fost despre diversitatea pe scenă. Astăzi este loc pe scena muzicală pentru toate vocile oricât de diferite ar fi ele. Este fascinant cum muzica clasică, muzica lăutărească, pop, rock și chiar rap este liberă să se exprime așa cum simte. Este vorba despre curaj, încredere și pasiune. Probabil acestea sunt cele trei cuvinte cu care am plecat în minte de la Women in music.

Însă, mai presus de aceste cuvinte, am fost bucuroși să luăm parte la un eveniment atât de cald și bun pentru oameni, care ne va rămâne mult timp în minte și inimă, exact ca muzica.

Următorul eveniment Women in Music va avea loc pe 6 iunie 2024, în București, la En Rose. Shutter Sounds & Coffee este următoarea întâlnire a femeilor din muzică și din industriile creative. A networking event with a twist, în care twist-ul este o ședință foto individuală cu fotograful oficial Women in Music, Cristina Oltean.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă