Press "Enter" to skip to content

Mindset vestimentar pentru 2023 | Reîmprospătarea garderobei la început de an 

La mulți ani!

Am avut bucuria de a încheia anul cu un articol despre ținutele festive, iar acum să încep anul tot cu un articol legat de garderobă şi stil. 

Poate că finalul anului nu a fost însoțit de o detoxifiere a garderobei după cea făcută în toamnă şi nu e nicio tragedie. Suntem obişnuiți ca la finalul anului să alergăm şi să ne propunem mai mult decât în tot timpul anului, încercând să facem tot ce nu am apucat să facem, pentru ca luna ianuarie să ne găsească impecabili. Ştim deja că asta nu ne iese niciodată şi sper că uşor, ușor, vom învăța când să încetinim. 

Ianuarie este despre reîmprospătare blândă. Nici acum nu e momentul pentru agitație și productivitate maximă, dacă ar fi să ne luăm după ritmul naturii. Abia primăvara este timpul pentru mai mult. Revenind la reîmprospătarea blândă, hai să stabilim împreună un mindset vestimentar pentru 2023 care să te ajute să ai un an bun, o garderobă cu piese pe care să le adori, claritate și înțelepciune în alegeri, pasiune și relaxare în styling, un strop de curaj, organizare în șifonier și iubire cât cuprinde.

Cum obținem asta? Încercăm ca în 2023 să ținem cont de câteva lucruri esențiale, cum ar fi:

Facem detoxifierea garderobei la fiecare schimbare de sezon sau mai des, oricând simțim nevoia.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că eliminăm constant piese care se strică şi nu pot fi salvate, piese care nu ne mai vin, care nu ne mai bucură deloc sau care ne fac să ne simțim inconfortabil.

Încercăm să păstrăm tot timpul hainele organizate, totul la vedere, împachetate și așezate estetic. Asta ne va ajuta nu doar să ne bucurăm când compunem o ținută, dar și să știm tot timpul ce avem în garderobă și unde se află fiecare lucru.

Cumpărăm doar piese care ne plac foarte mult, care se pliază pe nevoile, stilul și principiile pe care le avem sau ni le formăm în legătură cu hainele pe care le purtăm: felul cum se așează pe noi, materialul din care sunt confecționate și prețul pe care suntem dispuși să-l plătim pentru ele.

Încercăm să ne înțelegem stilul vestimentar, culorile și formele care ne avantajează și în ce constă baza garderobei. Putem face asta apelând la un consilier vestimentar sau studiind pe cont propriu online, citind articole și obișnuind ochiul cu foarte multă informație din domeniul modei. Alegerea câtorva persoane publice cărora să le admiri stilul, urmărindu-le evoluția și alegerile pot să te inspire mai mult decât crezi. 

Fie ca 2023 să fie un an superb, un an în care te cunoști mai mult, în care ajungi să te înțelegi mai bine și să te dezvolți exact așa cum îți dorești!

Sursa foto: Unsplash

Comments are closed.

Copyright © 2024 Jurnalul de sâmbătă