Press "Enter" to skip to content

Despre definiția eleganței și a rafinamentului: O discuție ca o zi de sâmbătă cu Bianca Popescu

Poate unul dintre cele mai importante roluri pe care îl are social media, pe lângă trenduri și publicitate, este de a ne oferi posibilitatea să cunoaștem oameni minunați printr-o simplă vizită pe Instagram de exemplu. Așa cum am cunoscut-o și pe Bianca Popescu, o persoană care trăiește simplu și frumos, prin ritualuri și lucruri firești, chiar dacă realitatea devine copleșitoare de multe ori. 

Astăzi stăm la o discuție lejeră alături de Bianca despre un stil de viață construit prin rafinament și simplitate, dar și despre ritualurile pe care le are, în special cele de sâmbătă.

JS: Dragă Bianca, aș vrea pentru început să ne cunoaștem mai bine. Spune-ne câteva cuvinte despre tine. 

Voi începe cu răspunsul serios: sunt Bianca, am 29 de ani și lucrez de mai bine de șase ani într-o agenție de publicitate. Înainte de agenție am lucrat la o revistă online, unde făceam interviuri video cu diferiți oameni pe bancheta din spate a mașinii, iar înainte de toate, am finalizat, cu greu, Facultatea de Finanțe Bănci.  

Pe lângă toate acestea, îmi place să mă înconjor de lucruri simpatice și frumoase, sunt optimistă, dar pragmatică în același timp, vreau să cred că absolut orice îți propui poate fi realizat, cu efort și perseverență, am energie și curiozitate să descopăr lucruri noi, îmi plac oamenii veseli și pasionali, și mi-ar plăcea să călătoresc în toată lumea.

JS: Cum definești bunul gust, frumusețea și naturalețea? Pot fi ele definite subiectiv, în funcție de felul nostru de a fi și de a privi lumea?

Cred cu tărie că reperele noastre în ceea ce le privește sunt extrem de subiective și sunt ferm convinsă ca oricât ar părea, ele nu au nicio legătură cu veniturile pe care le ai. Deseori vedem oameni extrem de potenți financiar care nu au astfel de interese.

Pentru mine toate acestea sunt despre o continuă căutare, evoluție, descoperire, cred că în asta constă și frumusețea. Contează la ceea ce ne expunem, la aspirațiile pe care le avem, la cât suntem de deschiși în a le înțelege. 

Dar sunt de părere că ele fac parte din definiția eleganței și a rafinamentului pe care le putem găsi prin cărțile pe care le citim, care ne duc în orice univers posibil, prin călătorii, iar acum, foarte accesibil prin intermediul rețelelor sociale, dacă le vezi partea bună. 

JS: O poveste nescrisă spune că ne lăsăm inspirați ca mai apoi să fim noi inspirație. Tu unde îți găsești inspirația și cum faci, la rândul tău, să fii admirată doar prin felul de a fi?

Până să primesc acest gen de întrebări nu mi-am dat seama că aș putea fi admirată doar prin felul meu de a fi, așa incât îți mulțumesc pentru acest compliment.

Inspirația sau dorința de a învăța nu vine din confort, atunci când îți este extrem de bine. Așa că cele mai inspiraționale perioade din viața mea au fost cele când am stat cu suferințele mele și am putut sta să le diger. Este cel mai greu lucru de făcut, după părerea mea, să știi că ai fi putut mai bine, mai mult și stai și analizezi să vezi cine ești și ce iți dorești să îmbunătățești.

Mereu mi-a plăcut să mă înconjor de lucruri frumoase. Așa că am început acum mulți ani cu revistele de lifestyle sau modă. Decupam din ele rochii și pantofi și îmi imaginam cum le port în diferite ocazii, imaginare și ele. Din revistele de interior design decupam canapelele și lămpile și le puneam pe o ramă de plută. Astăzi, în online, se numește moodboard. Și așa, ușor-ușor, am început să aflu mai multe despre diferite personalități, branduri, locuri și din lucrurile frumoase care mă inspiră, apoi să le aduc cumva și în realitatea mea.

„Inspirația sau dorința de a învăța nu vine din confort, atunci când îți este extrem de bine.”

JS: Cum arată dimineața ta de sâmbătă? De ce ritualuri nu te poți despărți și cum încerci, în restul săptămânii, să te ții de ele când timpul liber este limitat?

Oh, sâmbăta dimineața este momentul meu preferat din toată săptămâna. Sâmbăta dimineața este despre relaxare, conectare, despre faptul că se încheie săptămâna de lucru.

Vinerea seara cumpăr flori proaspete, fac curat în toată casa, iar sâmbăta să fie doar de relaxare. Imediat cum mă trezesc, îmi fac o cafea și merg cu Lola, golden retrieverul meu, o jumătate de oră în parcul de lângă casă. 

Când ajungem înapoi acasă, îmi mai fac încă o cafea și este momentul în care o oră  sau două citesc, în funcție și de ce dispoziție am. De exemplu, recent am terminat Colecționarul de John Fowles și după aceea nu am mai avut stare să mai citesc decât reviste sau să mă uit la seriale ușoare, fiindcă este genul de carte care rămâne mult timp în gândurile tale.

După care urmează un brunch copios și ideal, încă o ieșire în oraș cu Lola, cina la un restaurant bun, după la cinema și pot spune că a fost o sâmbătă perfectă.

„Sâmbăta dimineața este despre relaxare, conectare, despre faptul că se încheie săptămâna de lucru de tot.”

JS: La o simplă privire pe instagramul tău simt că primesc o invitație spre arta de a trăi frumos și simplu. Spune-mi, tu ce admiri prima dată la o persoană?

Oh, ce compliment frumos! Acesta este visul meu, să trăiesc frumos și elegant. Mi se pare că într-un fel, suntem datori vieții să trăim frumos. 

Prima și prima dată, admir foarte tare persoanele care se îngrijesc, care au grijă de cum arată, o văd ca pe un respect pentru propria persoană. Imediat după apreciez interesele pe care le are și cum alege să trăiască.

JS: Imaginează-ți că lumea visurilor devine realitate. Unde ai fi și cum ar arăta zilele tale?

Aș fi cu siguranță la Paris, până acum este cel mai rafinat oraș în care am fost, unde găsești totul la superlativ, dar în același timp foarte firesc și natural. Acel oraș are eleganța în ADN sau mai bine zis, el a inventat-o.

Aș avea aceleași ritualuri pe care le am și aici, m-aș plimba foarte mult, aș intra în parfumerii, aș parcurge toate grădinile împreună cu Lola și cu prietenul meu, aș mânca cât de des la prânz la Les Philosophes în Marais și tot acolo aș opri la papetăria Clairefontaine.

Aș merge să văd ce mai e nou la secțiunea de pălării din Le Bon Marché, aș lua un croissant de la Maison d’Isabelle, dar și un desert fancy de la Cedric Grollet. Aș vizita toate expozițiile de Musée des Arts Décoratifs și m-aș întoarce mereu melancolică la Musée Rodin. Iar când mi-aș dori puțină adrenalină, aș alege un spectacol la Crazy Horse

Și aș lucra la Ambasada brandului Biologique Recherche de pe Champs-Élysées. Dar cel mai la îndemână aș alege Disneyland, cel mai frumos loc de pe planetă, unde chiar totul este fără nicio intenție rea și foarte departe de realitatea urbană, uneori tare obositoare.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Jurnalul de sâmbătă