Press "Enter" to skip to content

Anatomia genților Chanel: O poveste despre rafinament, pasiune și stil

Imperiul Chanel n-a fost unul apărut peste noapte – acesta s-a clădit atât pe ruinele unei vieți personale dure, cât și pe talentul și munca extraordinară a lui Coco.

Gențile Chanel sunt un statement care se bucură de faimă în orice colț al lumii. Paleta largă de prototipuri și design-uri este arhicunoscută, însă datorită genialității din spatele pieselor, apar sute și sute de modele noi. Fiecare geantă este reîncarnarea unei femei divine, pline de încredere în univers și pasiune pentru frumos.

Exact ca la anatomie, sunt de părere că Chanel trebuie fragmentată, studiată în amănunt și observată cu curiozitate. Estetica variază, dar povestea este aceeași: moștenirea femeii care a revoluționat, a inovat și, în același timp, care a păstrat toată ființa ei în țesături fine, culori și textil.

Anatomia Chanel: Despre rafinamentul unei piese simple – geanta 2.55

sursă: Vogue, Courtsey of Chanel

Poșeta 2.55 este o clasică veritabilă – geanta care poate fi purtată atât seara, cât și în timpul zilei, atât de versatilă și iconică – un model râvnit și astăzi. Este invenția lui Coco pentru a-și îndeplini dorința: o poșetă care să-i lase ,,mâinile libere”.

„Mă săturasem să-mi ţin geanta în mână şi s-o pierd, aşa că i-am adăugat un cordon şi am început s-o port ca geantă de umăr”, declară Mademoiselle în anul 1929. Este inspirată de gențile purtate de soldați; lanțurile sunt o veche amintire – reprezintă cordonul de care erau legate cheile îngrijitorilor din orfelinatul copilăriei sale. Buzunarul interior al genții a fost creat pentru viața amoroasă a lui Coco, care trebuia să-și ascundă scrisorile de dragoste de la spionul Hans Gunter von Dincklage.

Când vorbim despre Coco și creațiile sale, vorbim despre o imortalitate a spiritului.

sursă: Pinterest

Cu Karl ca director creativ, reinventarea Chanel s-a bucurat de un succes remarcabil. Când vorbim despre Coco și creațiile sale, vorbim despre o imortalitate a spiritului.

„Gențile creează invidie, iar Coco istorie.”

Rafinamentul poșetelor este o hartă, care spune unde a ajuns fetița aceea de la orfelinat, cum a supraviețuit prin mijloace artistice și cum a continuat să dăruiască lumii un rafinament atipic.

sursă: Pinterest

Modele noi nu întârzie să apară – modele precum Chanel Boy, Gabrielle și Chanel Grand Shopping Tote. Gențile creează invidie, iar Coco istorie.

„Unii oameni cred că luxul este opusul sărăciei. Nu este adevărat. Este opusul vulgarității.”

– Coco Chanel

Aportul pe care l-a avut Coco asupra lumii modei este unic. Femeia Chanel este desăvârșită, cu o reputație controversată și în continuă schimbare. Fiecare decizie se impregnează pe hainele ei, nu ascultă și nu dă înapoi de la propriile credințe.

sursă: Pinterest

„Beau șampanie doar în două ocazii: atunci când iubesc și atunci când nu iubesc.”

– Coco Chanel

Uneori, trăim vieți duble prin felul în care ne prezentăm în fața lumii. Poate că moda ne dă curaj, ne dă un sens de confort și simțim că aparținem unui anume curent. Ieșim grăbite din casă, răsfoim revistele de la recepție, iubim să ne entuziasmăm la o nouă colecție și ne întristăm la o epuizare de stoc. Sau de idei. Sau de scrisori de dragoste.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Jurnalul de sâmbătă