Press "Enter" to skip to content

Ziggy Stardust: Alter ego și fashion icon

Faimosul David Bowie, cunoscut și sub pseudonimul Ziggy Stardust, a fost un personaj care a făcut ravagii și a avut un imens impact atât asupra muzicii, cât și asupra modei. Numele Ziggy Stardust transcende dincolo de lumea noastră, fiind aproape de domeniul ficțiunii.

Pentru cei care nu cunosc deja acest lucru, personajul Ziggy reprezintă numele de scenă al lui David Bowie din anii 1972-1973, acest alter ego fiind menit să simbolizeze un rockstar extraterestru și să transmită un mesaj care vizează o societate în care celebritățile sunt venerate. Conceptul personajului i-a revenit în întregime lui David, tot ce ține de înfățișare, muzică și poveste.

sursă: vogue.com

Exuberanța personajului l-a ajutat pe David Bowie să ajungă o figură reprezentativă în repertoriul stilului glam rock, care avea să definească mai târziu și genul muzical cu același nume. Exprimarea individuală era cea mai importantă parte din imaginea lui, look-ul androgin și fără gen fiind elementele prin care s-a evidențiat și s-a transformat într-o sursă de inspirație. Totul era unic, artistic, ludic și natural.

Desen realizat de Mara Crețu (marapicteaza)
sursă: agnautacouture.com

Inspirația principală din spatele ținutelor de scenă ale lui Ziggy a reprezentat-o cultura japoneză, fapt pentru care cele mai multe look-uri au fost create de Kansai Yamamoto. Pantaloni de samurai, kimono-uri în culori aprinse, salopete cu un singur picior, aproape toate au fost create de Kansai, dar inspirate de David. Design-urile, care erau făcute ca pentru o femeie, așa cum a afirmat chiar creatorul de modă japonez, au devenit parte din David Bowie și din muzica lui. Aceste ținute erau accesorizate cu cizme cu platforme, bijuterii, machiaje teatrale și multe paiete. 

sursă: fineartamerica.com

Într-adevăr spre anii ‘80 David și-a recentrat stilul într-o direcție mult mai clasică, se afișa cel mai mult în costume la trei ace, cu cămăși, cravate și mocasini, evident mulate pe personalitatea lui, deci un strop de culoare nu lipsea niciodată. Indiferent de ce schimbări au avut loc după anii ‘70, stilul inspirat de Ziggy Stardust a fost și vă rămâne cel mai reprezentativ pentru cariera lui David Bowie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Jurnalul de sâmbătă