Press "Enter" to skip to content

Vera Wang și veridicitatea conceptului de eternă tinerețe

Libertate totală în exprimare, intuiție desăvârșită, continuă căutare – câteva sintagme ce dau formă în mod obiectiv numelui Wang, a cărui sonoritate relevă natura impresiei provocată de creațiile vestimentare.

Născută în anul 1949, Vera este, mai întâi de toate, fiica unor emigranți chinezi (care au dat startul unui capitol secundar al vieții lor pe tărâm american) și nepoată a unui fost lider militar și general al armatei chineze, astfel descendenta unor generații ce i-au oferit cel mai desăvârșit dar  – o fire puternică, maleabilă doar în ceea ce privește adaptabilitatea față de caracterul tranzitoriu al vieții.

A luat parte în competiții de patinaj artistic de la frageda vârsta de 8 ani, unele dintre reușite fiindu-i recunoscute în faimoasa publicație Sports Illustrated. O mare aspirația de-ale sale a fost participarea la Jocurile Olimpice, însă drumul îi era deja pavat în alt sens; a renunțat la domeniul patinajului, păstrând totuși tangențele cu el prin prisma creării de costume pentru sportivele ce-i împărtășeau pasiunea.

primăvară 2019
sursă: perfete.com

În urma absolvirii colegiului, a fost angajată în cadrul Vogue, devenind cel mai tânăr editor al revistei. Cei 20 de ani petrecuți în acea atmosferă au fost cât se poate de dificili, însă necesari pentru ca numele Vera Wang să-și câștige dreptul la ecou în lumea modei (în cadrul unui interviu pentru Oxford Union, ea însăși susține faptul că pelicula Diavolul se îmbracă de la Prada surprinde un cadru mai puțin veridic în comparație cu mediul Vogue, realitatea fiind una cât se poate de acerbă). Mai mult, experiența sa a fost adjuvantul indispensabil în formarea profilului de mentor pentru generații menite să mențină o continuitate a tradiției, a frumosului.

sursă: ro.pinterest.com

A profesat și alături de Ralph Lauren (de la care și-a însușit fără doar și poate o anume parte a perseverenței sale și încrederii de nestăvilit în propria putere de influență) ca designer și director, înainte să pună bazele propriului brand. Inițiativa de a-și construi propriul imperiu a coincis cu decizia de a începe un mariaj.

Vera Wang
sursă: www.gordonparksfoundation.org

Datorită faptului că domeniul modei îi era mai mult decât familiar, spiritul critic și înclinația către un tip specific de estetic (dar și vârsta, având 40 de ani împliniți la momentul respectiv) au reprezentat filtrul prin care nicio rochie de mireasă nu a reușit să treacă; toate acele piese vestimentare aveau capacitatea de a reprezenta mireasa, dar nu și femeia din ea. Astfel, nu doar că și-a conceput propria ținută, ci a și devenit cea a căror creații dau glas multor femei cu idei, gusturi, plăceri și dorințe aparte.

o fire puternică, maleabilă doar în ceea ce privește adaptabilitatea față de caracterul tranzitoriu al vieții

2009
sursă: www.ajfmall.ga

Față de succes nu are o poziție clar stabilită; nu se percepe ca fiind neapărat o persoană de succes, deoarece conceptul e unul ambiguu, nu are o definiție propriu-zisă, însă e ceva de care designerul se poate detașa, căci se simte realizată atât pe plan educațional, cât și pe unul experimental. Creațiile sale asimetrice, pe alocuri fluide, ce emană excentricitate și grandoare concomitent, sunt desăvârșite prin contrastele puternice date de formele ludice. 

Anul 2009 a fost marcat de designer prin prisma unei creații a cărei valoare ar fi subminată de orice termen descriptiv: o rochie a cărei construcție a presupus 2009 pene de păun, mărturie a faptului că imaginația nu are limite (colecțiile prêt-à-porter întărind, de asemenea, acest fapt).

O colecție mai deosebită datorită cromaticii netradiționale în cazul vestimentației mireselor este cea din primăvara anului 2019, inspirată de operele pictorului Johannes Vermeer – un dinamism rafinat de lumini și culori, capabil de a captura la perfecție un romantism excentric. 

sursă: msk-eyewear.com

Deși în prezent are frumoasa vârstă de 73 de ani, 73-ul reprezintă doar un număr; munca asiduă depusă nu doar că îi stimulează constant imaginația ale cărei roade nu pot trece neobservate, ci îi și conferă acea alură de ființă etern jună.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Jurnalul de sâmbătă