Press "Enter" to skip to content

Ultimul tren al supermodelelor

Supermodelele au fost subiectul ziarelor, motivul petrecerilor fastuoase în toată lumea, imaginile idolatrizate de o generație și o vibrație puternică în lumea modei. Ele au creionat, pe rând, curentul estetic de astăzi, au dat naștere miilor de controverse și au fost, mai presus de toate, râvnite pentru locul ocupat. Să fii supermodel însemna o viață haotică, pe repede-înainte, cu mult sacrificiu, multă presă și competiție.

Există totuși un singur rând de femei care în loc să concureze una cu cealaltă, s-au unit și au format o pătură superbă de industrie, probabil de asta continuă să fie repere și astăzi. CKN (Claudia-Kate-Naomi) este o felie din dulcele modeling, dar poate fi considerat și trio-ul fondator. Împreună, au inspirat și zguduit un zid de prejudecăți despre modele, rămânând neclintite în memoria mea.

Claudia Schiffer; Sursa: Pinterest

Timeless Claudia Schiffer

Cu o eleganță răpitoare dată în parte de zâmbet, păr și ochi, Claudia este o veterană a industriei modelelor și poate fi considerată un supermodel întocmai pentru că vine din timpurile de aur! Colegă de breaslă cu Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista, Claudia are o unicitate aparte și asta poate fi observată în munca ei. Preferate sunt pictorialele Guess, dar și seriile de runway, în care emană acea frumusețe senină, simplă, confortabilă- dar locul în industrie nu este niciodată liber, nicidecum confortabil. Rămâne iconică pentru breton, pentru blond, și în general, pentru show-ul oferit de fiecare dată.

Dar locul în industrie nu este niciodată liber, nicidecum confortabil.

Claudia Schiffer; Sursa: Pinterest

De ce Kate și nimeni altcineva- monarhia Moss

Kate este supermodelul rebel cu o aură copleșitor de carismatică: de-a lungul anilor, Kate revine, ca inspirație a modelelor actuale, ca exemplu de nebunie și frumos, de magnetism și efervescență.

Kate Moss; Sursa: Pinterest

Prea scundă pentru a se integra în standardele clasice impuse, este numită un „anti-supermodel” și totuși, lansează noi curente imense cu fața ei plină de personalitate: obraji înalți, ochi și buze proeminente și un nas drept. Semnează cu Calvin Klein, și apare în peste 300 de coperți de revistă. Datorită ei, ne bucurăm de o eră controversată, heroin chic, începutul grunge-ului.

Kate Moss; Sursa: Pinterest

Este numită un „anti-supermodel” și totuși, lansează noi curente imense cu fața ei plină de personalitate.

Naomi- doar una!

Naomi Campbell este o forță în trup de model, care a influențat mulțimi impresionante de-a lungul carierei. Părul ei, mereu drept, mereu lung, este doar un accesoriu- adevărata ei semnătură este încrederea de sine extraordinară, atitudinea care a pus-o în valoare la nivel global.

Naomi Campbell; Sursa: Pinterest

A apărut în videoclipul melodiei In the closet alături de Michael Jackson, emisiuni TV, a dat interviuri de renume și a cucerit fiecare casă de modă. Apare ca primul model de culoare pe coperta ediției britanice Vogue, iar prietenele Evangelista și Turlington o apărau de discriminările timpurilor cu o loialitate fermă: „Dacă nu lucrați cu ea, atunci nici cu noi!”.

Kate Moss & Naomi Campbell; Sursa: Pinterest

În prezent, supermodelele participă discret la unele cine private, câteva gale sau prezentări, și lasă tăcerea ce a urmat după „pensionarea” lor să vorbească de la sine- nu va mai exista niciodată o altă Kate, a doua Schiffer, iar pe cât de trist este, pe atât de puternică le este moștenirea. Lecții despre eleganță, rafinament, petreceri și râsete în rochii vaporoase, sandale fine și diamante la gât, nimic nu va întrece felul în care ele dădeau ora exactă în stil. Supermodelele sunt muzele designerilor, proiecții ale artei schițate, care se lasă fotografiate, urmărite, și iubite de întreg mapamondul. Ultimul tren!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2023 Jurnalul de sâmbătă