Press "Enter" to skip to content

Vivienne Westwood sau era nonconformistă și emblematică a modei

Vivienne Westwood este faimoasă pentru crearea unui brand care reprezintă cultura punk și rock, dar și pentru folosirea designurilor pentru a atrage atenția asupra unor probleme majore, fiind o activistă convinsă. Unele dintre aceste probleme sunt încă actuale, de pildă problemele mediului înconjurător și drepturile oamenilor. Mai mult ca sigur când orice fanatic pasionat de modă vede un design de-ale lui Vivienne știe că este al ei fără să i se spună.

Vivienne Westwood și-a început cariera în momentul în care a deschis magazinul Let It Rock în Londra împreună cu Malcolm McLaren. Cei doi au fost foarte inspirați de rebeliune și de muzica rock și de aici a început totul. Un an mai târziu de la deschidere s-au recentrat spre hainele de motocicliști.

„A crezut mereu că moda reprezintă un schimb de idei între Franța și Anglia.”

sursă: www.interviewmagazine.com

Vivienne și Malcolm au început să imprime mesaje obscene pe tricouri, ceea ce a adus multă controversă și au fost pedepsiți conform legilor de atunci. În semn de protest au schimbat iar direcția magazinului numindu-l Sex și adăugând imagini și printuri și mai provocatoare. Chiar ei și-au descris magazinul ca fiind „diferit de orice exista deja în Anglia în acel moment”. Toate aceste lucruri au ajutat-o pe Vivienne să facă colecții de haine care să fie nonconformiste și să inspire.

Naomi Campbell, 1993; sursă: www.iodonna.it

În continuare, începând cu anii 1988, Vivienne și-a schimbat viziunea și a trecut de la hainele rebele la cele inspirate de clasa superioară, specific Familiei Regale. Lucrul care a inspirat-o să creeze cea mai importantă colecție a ei a fost o fetiță pe care a văzut-o în autobuz într-o zi obișnuită. „Avea un coc puțin împletit, o geacă Harris Tweed și o geantă cu o pereche de pantofi de balet în ea.”

„Avea un coc puțin împletit, o geacă Harris Tweed și o geantă cu o pereche de pantofi de balet în ea.”

Vivienne Westwood

Alte inspirații pentru colecția ei Harris Tweed AW 1987 au fost materialele englezești, catifeaua neagră, lâna, care era materialul principal în uniformele celor din Imperiul Englezesc și corsetele specifice secolului 18.

Grand Hotel SS 1993 a fost altă colecție emblematică și un alt exemplu care dovedește unicitatea pe care ne-o exprimă Vivienne. Ea a crezut mereu că moda reprezintă un schimb de idei între Franța și Anglia. În perioada acestei colecții, francezii au devenit obsedați de croiala englezească și de farmecul țării.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Copyright © 2022 Jurnalul de sâmbătă