Press "Enter" to skip to content

În stilul unei escapade retro la schi

Nu scriu acest articol din perspectiva vreunei schioare de elită, ci mai degrabă din postura unei persoane pasionate de latura estetică a tuturor lucrurilor. Am schiat de câteva ori și cred că cel mai bine m-am simțit atunci când am purtat salopeta mea vintage bleumarin. O piesă optzecistă care e atât de diferită de piesele care se comercializează astăzi. Nu este cea mai practică, dar este cu siguranță ruptă dintr-un anumit film. Sau dintr-o carte poștală veche din St. Moritz.

Diana și prințul William în Lech, 1991 | REXFEATURES

Schiul mă duce cu gândul și la Accidentul lui Mihail Sebastian. O carte pe care nu o pot recomanda destul și pe care am citit-o chiar înainte să schiez pentru prima dată, într-o excursie cu colegii de liceu în Poiana Brașov. Pe atunci purtam o jachetă roz aprins și pantaloni de fâș foarte largi, dar ce conta în toată acea frenezie…

„-Nora, tu crezi că schiul poate să salveze un om? Poate să schimbe o viață?
-Dragă Paul, cred că viața noastră e plină de obiceiuri proaste, de manii şi de idei fixe. Schiul ne scoate din ele. Pe urmă, totul este să nu ne lăsăm învinşi din nou.”

-M. Sebastian, Accidentul

Cred că am dus-o prea mult în literar și nu despre asta îmi propusesem să vorbesc. Astăzi mi-am propus să trec „în revistă” câteva ținute de schi desprinse din secolul trecut, în speranța că poate voi mai vedea pe pârtii salopete colorate și tricotaje din lână.

Prințul Charles | REXFEATURES

Chiar am văzut de curând la una dintre tipele pe care le urmăresc în online o salopetă superbă de la Fusalp (link aici).

Unul dintre personajele care au popularizat cel mai mult „moda la schi” a fost nimeni alta decât Diana, însă găsim inspirație și la Jackie Kennedy, Brigitte Bardot sau Brooke Shields. Cred că pot afirma cu certitudine că nimic nu va bate stilul anilor ’80 când vine vorba de schi, de culoare și de siluete accentuate chiar și prin multe straturi groase.

Pinterest

Copertă: REXFEATURES

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *