Press "Enter" to skip to content

Crăciunul transpus în arte frumoase

Astăzi vorbim despre una dintre cele mai speciale sărbători. Sunt atâtea lucruri care ne aduc mai aproape de magia sărbătorilor, încât poate fi copleșitor câteodată. Așadar, ți-am pregătit o listă cu ce te poți delecta vizual și nu numai în luna decembrie, în cadrul căreia vei găsi Crăciunul în mai multe dintre formele sale artistice.

Filme

The Polar Express

În acest film întâlnim povestea unui băiețel care crede cu tărie că dincolo de lumea reală există și o lume în care Moș Crăciun are grijă de toți copiii. Așa că un tren plin de băieței și fetițe apare pe strada lui, care îi va duce pe cei mici la Moș Crăciun. E magic, cu o tonă de aventură, iar grafica este splendidă.

Trailer-ul poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=TQhRqtt-Fpo

A Christmas Carol

Fiind un film animat din 1997, A Christmas Carol este inspirat din cartea cu același nume scrisă de Charles Dickens. În această poveste, cele trei spirite ale vieții (Trecutul, Prezentul și Viitorul) ne învață că greșelile au un preț, iar singura șansă ca să rupem lanțurile iadului este să îndreptăm ignoranțele și răutățile sufletului nostru, până nu este prea târziu.

Pictură

Richard De Wolfe – An Old-Fashioned Christmas

Road to Versailles – Camille Pissarro

Muzică

Aici putem vorbi despre două clasice: Spărgătorul de nuci al lui Tchaikovsky https://www.youtube.com/watch?v=jNQWdaFoiN4 și Iarna lui Vivaldi: https://www.youtube.com/watch?v=Pgs_zB6Et2Q.

În mare parte cam acestea au fost recomandările noastre cu care sper că am contribuit la acel Crăciun magic pe care ni-l dorim cu siguranță.

Copertă: The Nutcracker, versiunea lui Alexei Ratmansky’s, Brooklyn, New York Andrea Mohin / The New York Times / Redux

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *