Press "Enter" to skip to content

#artadevazut: Fluiditatea și grafismul din operele lui Octav Grigorescu

L-am descoperit pe Octav Grigorescu întâmplător, scriind pe Google… Grigorescu. Îl căutam pe Nicolae și l-am găsit pe Octav. Nu știam de existența lui, chiar m-a uimit că face parte din aceeași breaslă cu marele Grigorescu având chiar același nume.

Sursă: Pinterest

Ce am descoperit ulterior și mi s-a părut și mai simpatic este faptul că a fost partenerul Georgetei Năpăruș.

Recunosc că l-am compătimit, gândindu-mă că probabil i-a fost foarte greu să aibă propria identitate artistică. Am dat puțin scroll și am descoperit că transmite maxim și că ÎMI PLACE. Ce am descoperit ulterior și mi s-a părut și mai simpatic este faptul că a fost partenerul Georgetei Năpăruș.

Sursă: Pinterest
Sursă: Pinterest

O să fiu destul de subiectivă în alegerea artiștilor pentru #artadevazut pentru că îmi doresc să scriu cu plăcere despre ei :). Așadar l-am ales pentru că mi-a plăcut mult o parte din opera lui, mai exact lucrările desenate, super minimaliste din punct de vedere al tehnicii și picturile care dau în mare parte senzația de acuarelă.

In lucrările pictate, cele fluide, te duce ușor într-o poveste abstractă pe care ți-o conturezi aproape singur, ghidat foarte puțin de el.

Sursă: Pinterest

În lucrările desenate îți spune o poveste destul de complexă, dar fără cuvinte. Ți-o conturează doar, îți oferă un suport vizual și imaginația ta se ia la trântă cu ce vede ca să creeze o poveste. De obicei are multe personaje care par să aibă foarte multe trăiri.

Lucrările desenate ale lui O.G. le-aș pune pe haine – pe rochii albe, lungi, din poplin, pe pantaloni albi sau negri, largi, culottes, pe tricouri, pe cămăși.

Desenele lui sunt atât de captivante și grafica e atât de delicioasă încât probabil că ar avea mare succes în lumea modei.

Pe mine cu siguranță m-a cucerit și sper că și pe voi.

Sursă copertă: Pinterest

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.